23948sdkhjf

14.000 virksomheder har søgt om at få tilbagebetalt moms som lån

14.000 virksomheder har søgt staten om at få moms betalt i marts tilbage som rentefrit lån som støtte til at få rede penge i kassen under coronakrisen.

Det skriver Skattestyrelsen i en nyhed.

- Vi behandler ansøgningerne, i takt med at de kommer ind, og vi forventer at udbetale pengene til virksomhederne inden for fem arbejdsdage.

- Langt de fleste virksomheder har allerede fået pengene udbetalt, og for den resterende del er pengene på vej til dem, skriver underdirektør i Skattestyrelsen Peter Thorgaard i meddelelsen.

Ifølge Skattestyrelsen har 14.000 virksomheder altså søgt om, at få moms indbetalt ved skæringsdatoen i marts tilbage som rentefrit lån.

13.100 har fået godkendt ansøgningen og har fået samlet 4,1 milliarder kroner i lån. 900 har altså fået afslag.

- Når en virksomhed får afslag på et lån, sker det hovedsageligt, fordi de ikke har indsendt momsangivelsen i marts til tiden, og så er man ikke berettiget til et lån.

- Derudover er der enkelte, der har fået afslag, fordi ejeren eller ledelsen i virksomheden tidligere har fået dom for skatte- eller afgiftssvig, skriver Peter Thorgaard.

Udbetalingen af indbetalt moms er en del af de redningspakker, Folketinget vedtog i starten af coronakrisen for at holde hånden under erhvervslivet.

Moms indbetales for flere måneder ad gangen på specifikke tidspunkter. Det betød, at en lang række selskaber som små erhvervsdrivende i marts skulle svare moms for de seneste måneder.

Det trak penge ud af kassen, lige samtidig med at indtægterne styrtdykkede på grund af nedlukningen af samfundet. Derfor blev selskaber tilbudt at få penge tilbage som rentefri lån med udløb i 1. april 2021.

- Skattestyrelsen forventer, at ordningen kan bruges af omkring 300.000 virksomheder, der samlet vil kunne få lån for omkring 35 milliarder kroner. Ansøgningsfristen udløber den 15. juni 2020, skriver Skattestyrelsen.

Ordningen koster kun staten de renter, den ellers kunne have fået af pengene i perioden. Og så en del af de givne lån, der ikke bliver betalt tilbage, hvis selskaberne går konkurs i den mellemliggende periode.

Kilde: /ritzau/

Artiklen er en del af temaet Corona-virus.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109