23948sdkhjf

Holmris B8 fyrer hver sjette og forbereder hjemsendelser

Coronakrisen kradser hos Holmris B8, som tirsdag i sidste uge måtte give 60 af de omkring 375 ansatte en fyreseddel.

– Først og fremmest er det jo enormt beklageligt, at det har været nødvendigt; det er aldrig sjovt at sige farvel til medarbejdere, man har været glad for, slår adm. direktør Henrik Holmris fast som det første.

Han forklarer, at beslutningen er truffet for at sikre, at kontraktkæmpen, der har til huse i Bjerringbro, kommer bedst muligt gennem de kommende måneder.

– Vi gør det her for at passe på vores virksomhed og sikre, at vi kommer godt igennem den her situation, lyder det fra direktøren.

De 60 afskedigelser har primært ramt funktionærstaben, og fordeler sig med en relativt stor del på salgsorganisationen, men også i marketing, it, logistik og økonomiafdelingen er der skåret.

– Det er mange kompetencer, man opsiger, så vi har forsøgt at balancere det, så vi også kan stå som en stærk virksomhed på den anden side, forklarer Henrik Holmris.

Også hjælp fra hjælpepakker
Møbeldirektøren har kun rosende ord tilovers for de tiltag, der i forbindelse med krisen er kommet fra regeringens side. Han forventer også, at Holmris B8 i maj måned kommer til at benytte sig af muligheden for at hjemsende medarbejdere med lønkompensation fra staten, men hjælpepakkerne har altså ikke helt kunnet afhjælpe behovet for at skære i staben.

– Det hænger sammen med, at vi ikke kan sige noget om, hvor længe det her kommer til at vare, og vi frygter en nedgang i salget, der måske kommer til at strække sig over seks til 12 måneder, fortæller Henrik Holmris.

Direktøren var også med, da virksomheden for år tilbage blev hårdt ramt af finanskrisen, men det er hans håb, at samfundet og økonomien denne gang er bedre rustet til at håndtere eftervirkningerne af krisen.

– Dengang gik der næsten 2,5 år, før salget begyndte at gå op igen, men så slemt hverken håber eller forventer vi, at det bliver denne gang, lyder vurderingen. 

Håber på det offentlige
Ikke desto mindre er erfaringerne fra finanskrisen nogle, der bliver trukket på, når man hos Holmris skal indstille sig på, hvad de kommende måneder bringer. Eksempelvis lærte man sidst, at særligt de private virksomheder holder igen med møbelindkøbene, når der er lavvande i likviditeten, hvorfor man i højere grad sætter sin lid til virksomhedens andre ben.

– Det, der kan være heldigt for os, er, at vi har en relativt stor omsætning til det offentlige marked, hvilket vi håber at kunne udnytte, når der åbnes op igen, fortæller Henrik Holmris.

Også på hospitality-området har virksomheden de senere år styrket sin position, og således har man en relativt stor ordrebeholdning liggende til hoteller.

– Noget af det, kan vi nok forvente, bliver udskudt, men der er også en del nybyggede hoteller imellem, og de skal jo i hvert fald møbleres, lyder det fra Henrik Holmris.

Artiklen er en del af temaet Corona-virus.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078