23948sdkhjf

Flyvende fra start: CLT Denmark føjer ekstra ben til virksomheden

Hos rådgivnings-, projekterings- og leverandørvirksomheden CLT Denmark har man haft travlt, siden dørene blev slået op i november. Så travlt at man nu har tilføjet et ekstra ben til virksomheden og udvidet fokus fra det professionelle segment til også at rumme privatkunder.

– Jeg synes, det er gået rigtig godt. Vi har mærket stor interesse, og jeg kan også mærke, at der nu skubbes på fra myndighedernes side og politisk hold, når det kommer til at øge andelen af træ i byggeriet, hvilket er rigtig positivt, fortæller adm. direktør Per Thomas Dahl til Wood Supply.

Udfordrer rammerne uden brændte naller
Det er elementdirektørens opfattelse, at flere og flere af byggeriets aktører ønsker at udfordre de eksisterende rammer, hvilket skubber til efterspørgslen på virksomhedens massive træelementer.

– Vi oplever, at folk stadig betragter CLT som et nyt produkt, hvilket er lidt pudsigt, nu vi kommer med mere end 30.000 projekter i ryggen, lyder det fra direktøren.

Når man efter blot tre måneders levetid kan bryste sig af mere end 30.000 projekter, skyldes det den østrigske samarbejdspartner KLH, der har været en af pionererne på CLT-området. Og den erfaring er vigtig, når der skal nye kunder i butikken, forklarer Per Thomas Dahl.

– I byggeriet har man lidt for tit brændt nallerne på at give sig i kast med noget uafprøvet, så der bliver vores erfaring og rådgivning taget rigtig vel imod, lyder hans vurdering.

Ny chef til nyt ben
Oprindeligt var det CLT Denmarks ambition at holde fokus på det professionelle segment, og særligt ønskede man at skubbe på udviklingen at flere træbaserede etagebyggerier. Imidlertid har virksomheden oplevet en stigende interesse fra privatkunder, som man nu har valgt at tage konsekvensen af.

Konkret er det udmøntet i ansættelsen af Lars Alexander, der skal udfylde rollen som afdelingschef for virksomhedens privatkunder.

– Med ansættelsen af Lars åbner vi op for flere opgaver med enfamilieshuse, som vi hidtil ikke har betragtet som et strategisk fokusområde. Men nu ser vi altså et træk i markedet, hvad det angår, og det vil vi gerne kunne honorere, forklarer Per Thomas Dahl.
CLT Denmark har blandt andet stået for en 180 kvm bolig i nærheden af Silkeborg.

Ifølge direktøren er der tale om et marked, som man kan se volumen i på den lange bane. Udvidelsen er dog ikke et udtryk for, at man mangler opgaver fra det professionelle segment, forsikrer Per Thomas Dahl.

– Vi gør det simpelthen, fordi jeg ikke følte, jeg kunne betjene dem godt nok, så enten skulle vi helt vælge det fra, eller også skulle vi gøre det ordentligt, slår han fast.

Drømmer stadig i højden
Valget faldt altså på mulighed nummer to, og med ansættelsen af Lars Alexander har Per Thomas Dahl også fortsat mulighed for at forfølge ambitionen om at skabe flere træbaserede byggerier i højden.

– Jeg kommer lige fra et møde, hvor vi har drøftet noget seks-etagers, og jeg arbejder med adskillige etagebyggerier, som jeg glæder mig meget til at tage videre ind i projekteringsfasen, lyder det fra den travle men glade elementdirektør.

Artiklen er en del af temaet Træ i byggeriet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.123