23948sdkhjf

Finn Juhl-producent gør 20-årige Bessi grøn

Da Ivan Hansen, direktør i Onecollection, blev spurgt, om virksomheden kunne levere en bæredygtig konferencestol til Ringkøbings nye oplevelsescenter Naturkraft, måtte han i første omgang sige nej. Men så var det, han kom i tanke om Bessi.

Det skriver Dagbladet Ringkøbing Skjern.

Opgaven med at finde møbler til det nye oplevelsescenter var landet hos Karsten Rasmussen fra Design Solutions, og derfor gik han blandt andet på jagt efter 200 stabelbare konferencestole, som var produceret på en grøn facon.

Det viste sig imidlertid at være en svær opgave at finde stole, der både var praktiske, bæredygtigt produceret og desuden holdbare nok til at holde til de 260.000 gæster, der årligt forventes at besøge det nye center. Og så var det, en prås gik op for Ivan Hansen i Onecollection.

– Vi skal bruge Bessi, konstaterede Ivan Hansen, da han præsenterede sin vision for Karsten Rasmussen.

Bessi blev designet for 20 år siden af islandske Erla Óskarsdóttir, og ved at fjerne krom fra stolen og erstatte plastikryggen med træ og polstre sædet med genbrugspolyester, levede konferencestolen pludselig op til Karsten Rasmussens krav om bæredygtighed.

Den nye, grønne version, der skal stå i Naturkrafts mødecenter, har Ivan Hansen valgt at kalde Back to Bessi.

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.127