23948sdkhjf

Investeringer og udsving: Lille dyk får ikke Steens Group til at ryste i bukserne

Skønt bruttoresultatet for første gang i syv år har taget et dyk hos den midtjyske møbelproducent Steens Group, har man optimismen i behold i Kjellerup.

– Det er såmænd et helt almindeligt udsving, og det skyldes blandt andet en række investeringer, vi har foretaget, så vi følger den lagte plan, forklarer økonomidirektør Preben Mosgaard til Wood Supply.

Steens Group har blandt andet investeret i produktionsapparatet, ligesom man det seneste år har igangsat en række initiativer for at reducere energiforbruget i produktionen.

– Desuden arbejder vi med at granske vores emballage, hvor vi er i gang med at udfase plast, og ikke mindst har vi investeret i produktudvikling og brugt en del på udviklingen af nye modeller, fortæller Preben Mosgaard.

Gode takter i 2020
Det har medført, at både bruttofortjenesten og bundlinjen er faldet. Således landede bruttoresultatet i 2019 på 79 mio. kr. sammenlignet med 86,9 mio. kr. året forinden, mens driftsresultatet faldt fra 15,8 mio. kr. til 9,8 mio. i det netop overståede regnskabsår. Ifølge Preben Mosgaard har omsætningen holdt et mere stabilt niveau.

– I første halvår var omsætningen noget lavere end forventet, men andet halvår var godt, og her er de gode takter fortsat ind i 2020, fortæller økonomidirektøren.

Hovedparten af omsætningen henter den midtjyske møbelproducent på eksporten, hvor de største markeder udgøres af de store lande Tyskland, Frankrig og England. Og selvom der i årets løb har været megen snak om brexit, har man ikke oplevet, at det har påvirket afsætningen. Ifølge Preben Mosgaard har udsvingene i England ikke været anderledes end på de andre europæiske markeder.

Hvad angår indeværende regnskabsår, forventer Steens Group vækst på både top og bund. Af ledelsesberetningen fremgår, at afsætningen forventes øget med 5-8 pct. 

Steens Group A/S
mio. kr. 2019 2018
Bruttofortjeneste 79,0 86,9
Driftsresultat 9,8 15,8
Resultat før skat 9,7 15,1
Årets resultat 7,6 11,8
Balancesum 133,0 137,4
Egenkapital 54,5 46,9
Antal ansatte 166 182
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2019.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078