23948sdkhjf

Bøjsø: Bæredygtighed er også æstetik

Klimaet er for alvor kommet i centrum, og det betyder, at danske boligejere i stigende grad stiller krav til byggematerialers bæredygtige egenskaber, når huset skal renoveres. Ifølge vinduesproducenten Bøjsø handler bæredygtighed imidlertid om langt mere end materialevalg og produktionsform.  

– Det er mindst lige så vigtigt at sikre sig, at vinduerne holder i mange år, så behovet for udskiftning ikke allerede opstår om 15 år. Og her kommer æstetikken ind i billedet, hvor det er vigtigt at matche de håndværksmæssige traditioner og den historie, som boligerne indgår i. Når man gør det, er man nemlig med til at sikre, at levetiden på vinduerne også udtryksmæssigt bliver uendelig lang, forklarer direktør Lasse Sørensen hos Bøjsø døre og vinduer i en pressemeddelelse.

Lasse Sørensen understreger, at det også er vigtigt at vælge en løsning, der udtryksmæssigt værner om den historie, bygningen gemmer på.

– Mange danske villaer, boligforeninger og lignende er opført helt tilbage i 18- eller 1900-tallet, og det betyder, at de gemmer på et stykke dansk historie, som vi gerne skal værne om for at bevare det charmerende udtryk i de gamle, danske gader, forklarer Lasse Sørensen.

Han lægger derfor op til, at man i enhver renoveringsproces bør undersøge, hvilke byggematerialer huset er født med, så man bedst muligt kan bevare det oprindelige udtryk.

– På den måde undgår man, at vinduerne bliver umoderne efter 15 år, men i stedet kan holde i op mod 100 år – både holdbarhedsmæssigt såvel som udtryksmæssigt. Kvalitet og design er dermed vigtige parametre, der også kan gavne både samfundet og økonomien i et vindueskøb, slutter han.

Bøjsø døre & vinduer producerer såkaldte koblede vinduer, der ifølge producenten egner sig særligt godt til ældre, fredede og bevaringsværdige bygninger.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094