23948sdkhjf

Tendens ifølge træproducent: Vi vil have kork tilbage i vores hjem

Der er en stigende efterspørgsel på kork - eksempelvis til brug i nybyggede huse, det skriver Timberman i en pressemeddelelse.  

Korkhøsten er netop overstået, og dele af den ender hos Timberman, der producerer trægulve af korken. Tankerne ledes måske hen på 1980’ernes brune, meget lakerede korkgulve, men i dag ligner korkgulvene til forveksling trægulve. 

- Flere og flere har igen fået øjnene op for kork som byggemateriale, og vi oplever en stigende efterspørgsel fra både typehusproducenter, arkitekter, entreprenører og private. Det skyldes blandt andet, at det de seneste år er blevet muligt at lave korkgulve med print, så man kan få lige netop det udtryk, man ønsker, siger salgskonsulent hos Timberman, Poul Kristensen.

Nordjyder vil have kork
Tal fra HusCompagniet i Aalborg, som er en af Timbermans samarbejdspartnere, viser, at otte ud af ti nordjyder vælger korkgulve i nybyggede nordjyske huse i dag.

Materialet fremstilles af bark fra eksempelvis egetræer og er særdeles bæredygtigt, da et træ skal stå i 25 år, før den første bark kan høstes. Derefter skal det stå i ni år, før det kan høstes igen. 

- Det kræver således en god portion tålmodighed at producere kork, men til gengæld bliver materialet ikke mere bæredygtigt og miljørigtigt. Det skyldes, at træerne ikke bliver fældet, men i stedet får lov at blive stående i flere hundrede år til fordel for naturen, dyrene og miljøet. Her optager de store mængder kuldioxid og skaber dermed en positiv CO2-balance, siger Poul Kristensen.

Timberman sælger korkgulve til både erhverv og private. Udover de bæredygtige egenskaber har gulvene også akustiske fordele, idet korken fungerer som støjdæmpning, lyder det i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125