23948sdkhjf

Efter milliardopkøb: Stark-boss har mod på mere

En handel til 2,5 mia. kr. stopper ikke Stark. Byggevarekæmpen åbner gerne checkhæftet igen, hvis den rette mulighed opstår. 

Det siger administrerende direktør, Søren P. Olesen, til Børsen efter mandagens store opkøb af Saint Gobain Building Distribution. 

- Det er jo et offensivt opkøb at tage til Tyskland og købe den største spiller, men det giver os den kritiske masse, der skal til, for at vi kan være med til at konsolidere markedet. Det har vi intentioner om, siger Søren P. Olesen til Børsen. 

Han peger på de mange små og mellemstore trælasthandler i Tyskland, som mulige opkøbsmål. På spørgsmålet om, hvor mange penge kæden nu er villig til at bruge, lyder svaret, at der skal være tale om fornuftige køb.

Med overtagelsen af den tyske byggematerialevirksomhed fordobles Stark Group på ansatte og omsætning, der ser ud til at nå henholdsvis 10.000 medarbejdere og en omsætning på 32 mia. kr. Efter opkøbet vil Stark Group drive mere en 400 byggecentre i Nordeuropa.  

I forbindelsen med milliardhandlen blev muligheden for stordriftsfordele fremhævet, ikke mindst hvad angår indkøb, geografisk spredning og andre synergier. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08