23948sdkhjf

Brexit får Kvadrat til at flytte produktion ud af Storbritannien

Den danske tekstilproducent kvadrat er i fuld gang med planlægge flytningen af sin produktion fra Storbritannien til andre europæiske lande.

Brexit kan nemlig koste virksomheden om mod 20 procent i indtjening, og det får nu Kvadrat til at reagere. Det skriver finans.dk.

Ifølge Kvadrats adm. direktør Anders Byriel har den danske designkoncern et samlet salg på op mod 200 mio. kr. i Storbritannien, mens selskabets egen produktion har en væsentlig større værdi.

- Vi er derfor meget eksponeret på det britiske marked og har arbejdet med en plan, uanset om det bliver ren, hård brexit-løsning eller andet. Vi må tage det, som det kommer. Men hvis der kommer et toldregime på import af varer fra Storbritannien til EU, koster det os. Det kan nok på kort sigt over 12-24 måneder skære 20 pct. af indtjeningen, siger direktøren til finans.dk. 

Derfor overvejer virksomheden at investere yderligere i nuværende produktion i EU, herunder blandt andet Holland.

Anders Byriel fortæller, at selvom fremtiden ser faretruende ud, har Kvadrat været igennem et godt 2018 på det britiske marked. Her steg salget til kunderne i Storbritannien nemlig med 80 procent i forhold til året før.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125