23948sdkhjf

ITH Industri Invest A/S overtager Palsgaard Træ A/S

I en fondsbørsmeddelelse i går, d. 14. december 2004 annoncerede ITH Industri Invest A/S overtagelsen af Palsgaard Træ A/S, der tidligere var en del af Consenta Holding A/S.
I forlængelse af fondsbørsmeddelelse nr. 18 skal vi meddele, at ITH Industri Invest A/S i dag har overtaget Palsgaard Træ A/S fra Consenta Holding A/S u/konkurs. Overtagelsen omfatter hele aktiekapitalen i Palsgaard Træ A/S, eksklusiv datterselskaberne LB Pavilloner A/S og LB Pavillon Udlejning A/S.

Palsgaard Træ er en af landets førende leverandører af præfabrikerede byggeløsninger i træ. Produktprogrammet omfatter træspær, tagelementer, vægelementer, kviste samt konstruktionsbjælker. Palsgaard Træ består af 7 afdelinger, der alle er i besiddelse af en meget betydelig viden om industriel produktion af træbaserede byggekomponenter. Foruden Palsgaard Træs egne afdelinger består Palsgaard Træ også af afdelingerne Tåsinge Træ, Bisco , Precon Træindustri samt Skandach Holzindustrie GmbH i Tyskland.

I seneste regnskabsår realiserede Palsgaard Træ en omsætning på 266 mio. kr. og et resultat før skat på 11,2 mio. kr. Egenkapitalen udgør 31,4 mio. kr. pr. 30. september 2004.

Den overtagne del af Palsgaard Træ forventes at tilføre ITH Industri Invest A/S en omsætning på ca. 230 mio. kr. og en indtjening i niveau 8-10 mio. kr. før skat. ITH koncernen forventer herefter i 2005 en omsætning på ca. 880 mio. kr. og et koncernresultat på ca. 20-25 mio. kr. før skat.

Overtagelsen sker som et led i den fortsatte fokus på området for byggematerialer, hvor der kan skabes samarbejde og optimeringer mellem koncernens virksomheder. Afsætningen retter sig i stort omfang mod de samme markeder, og der er væsentlige sammenfald på kundesiden.
Efter overtagelsen af Palsgaard Træ vil ITH Industri Invest’s træ- og byggematerialeområde bestå af følgende:

• Palsgaard Træ – træspær, tagelementer, vægelementer og konstruktionsbjælker
• Lilleheden – konstruktionslimtræ
• Outline vinduer – vinduer og udvendige døre i kernefyrretræ, mahogni og aluminium/træ.
• Høeg Hagen & Co. – import og distribution af træ og træprodukter
• Plus – træmiljøer til haven, udestuer og carporte

Datterselskaberne har tilsammen en meget stor know-how omkring træbaserede løsninger til byggeriet og en produktportefølje, som skaber grundlag for at være en væsentlig aktør i træ- og byggemateriale-området dækkende såvel nybyggeri som renovering.

Silkeborg, den 14. december 2004

ITH Industri Invest A/S
H.C. Esbensen
Adm. direktør

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11