23948sdkhjf

Grossister scorer højt på produktivitet

Engroshandel er en af de sektorer i Danmark, der har størst værditilvækst pr. time, viser ny undersøgelse.
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har netop offentliggjort styrelsens første Konkurrence- og Forbrugerredegørelse, der tager temperaturen på både konkurrence- og forbrugerforhold i Danmark.

Redegørelsen viser bl.a., at engroshandel er en af de sektorer i Danmark, der har størst værditilvækst pr. time.

- Det er positivt, at engroshandlen scorer højt på produktivitetsmålingen, for det er absolut også virksomhedernes opfattelse, at de er meget produktive. Ikke mindst den økonomiske krise har betydet, at virksomhederne har skåret til og overvejet, om de kunne gøre tingene anderledes for at blive mere produktive, siger Lars William Wesch, branchedirektør DI Handel.

Han konstaterer samtidig, at mange engrosvirksomheder bl.a. har arbejdet intenst med at optimere deres distribution, hvilket er resultatet af voksende krav fra de professionelle kunder og hård konkurrence inden for mange engrosbrancher.

Generelt er produktivitetsvæksten dog lav i Danmark i forhold til de lande, vi normalt sammenligner os med. Særligt inden for bygge- og anlæg, detailhandel, forretningsservice og hotel- og restauration, er værditilvæksten pr. time lav. Det skyldes bl.a. mangel på international konkurrence.

Konkurrence- og Forbrugerredegørelsen viser også, at priserne i Danmark fortsat ligger højt i forhold til andre EU-lande.

Læs mere om undersøgelsen på Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens hjemmeside
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078