23948sdkhjf

Investering giver nye muligheder på vinduesfabrik

Dan En Gros Maskincenter afslutter om kort tid leveringen af et nyt bearbejdningscenter til Kastrups fabrik i Vildbjerg. Her kan man nu se frem til store besparelser.
For borgerne i Vildbjerg var det lidt af et særsyn, da tre store lastbiler og en 120 tons kran i slutningen af marts ankom til den vestjyske landsby.

Destinationen var byens vinduesfabrik, der tidligere hed Vildbjerg Vinduet, men som i dag er en del af Kastrup-koncernen. Fabrikken producerer trævinduer, og baggrunden for de tre lastbilers besøg var en større investering i produktionen.

Med Dan En Gros Maskincenter som leverandør har Kastrup nemlig investeret i et nyt, stort bearbejdningscenter fra italienske Working Process. Anlægget er det første af sin slags i Danmark, og hos den nordjyske leverandør har man store forventninger til det kostbare isenkram, der er taget delvist i brug på nuværende tidspunkt:

- I vinduesbranchen er der blevet længere mellem de store ordrer, og det medfører en hverdag med flere omstillinger i produktionen. Her er løsningen fra Working Process ideel, fordi den integrerer otte arbejdsgange og på den reducerer måde reducerer den manuelle håndtering af elementerne, forklarer Dan En Gros-ejer, Ulrik Søe. Han vurderer, at Kastrup kommer til at spare op mod 40 % af lønomkostningerne til produktionen af trævinduer.

Store forventninger – på længere sigt
Dan En Gros Maskincenter har arbejdet sammen med Working Process siden februar 2010, og ordren i Vildbjerg er de to virksomheders første fælles projekt.

Ulrik Søe er begejstret for anlægget og har på længere sigt store forventninger til mulighederne for at sælge flere løsninger i den danske vinduesindustri.

Et betydeligt antal virksomheder har allerede udvist interesse, men nu og her er markedet dog særdeles udfordrende. Dels på grund af finanskrisen, og dels fordi det endnu er usikkert, hvad de kommende udgaver af bygningsreglementet kommer til at indeholde.

Offensive tiltag i støbeskeen
Når Kastrups nye anlæg er færdiginstalleret senere i denne måned, er det planen at afholde et Åbent Hus-arrangement, så kollegerne i branchen kan få mulighed for at studere teknologien på nærmeste hold.

Det følges op af en offensiv på Ligna-messen i Hannover, hvor Dan En Gros Maskincenter som altid vil være repræsenteret sammen med sine leverandører.

Udover det danske marked er Ulrik Søe og hans ansatte også i gang med at bearbejde det norske marked. Her ha man allieret sig med Unimerco, der også er tilknyttet projektet i Vildbjerg som leverandør af de skærende værktøjer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094