23948sdkhjf

Disse kommuner stiller krav om miljømærkede kontormøbler

Miljømærkede produkter bliver i stigende grad et konkurrenceparameter, og nu går kommunerne også efter varer med de grønne mærkater. Helt specifikt går de efter kontormøbler, der lever op til kravene for at blive miljøcertificeret. 

Det ses i en ny rundspørge foretaget blandt alle landets kommuner, hvor 36 kommuner og to regioner har tilkendegivet, at de ved næste udbud vil efterspørge kontormøbler, der er certificeret med enten Svanemærket eller EU-Blomsten. Det svarer til kontormøbler for cirka 110 mio. kroner, oplyser Københavns Kommune, der står bag rundspørgen.

- Vi vil gerne sende et tydeligt signal til markedet om, at vi ønsker et større udbud af miljømærket legetøj og kontormøbler. Og det er klart, at det har en større effekt, hvis vi kan sige, at det ikke kun er Københavns Kommune, siger teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, Ninna Hedeager Olsen (EL) i en pressemeddelelse.

I rundspørgen svarer kommunernes indkøbsafdelinger både på, om de vil gå efter miljømærkede kontormøbler og miljømærket legetøj.

Et skridt på vejen
Det er ikke kun i kommunerne, at man er begejstret for miljømærkede kontormøbler og legetøj. Den glæde deler de med Miljømærkning Danmark:

- Vi er utrolig glade for, at så mange kommuner og regioner har valgt at bakke op. Et større udvalg af miljømærkede produkter kommer til at gavne alle danskere. Samtidig kan dialogen med de to brancher betyde, at producenter, som har overvejet at blive miljømærket, nu tør tage springet, fordi de ved, at efterspørgslen i høj grad er der, siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

På baggrund af forespørgslen blandt alle landets kommuner har Københavns Kommune inviteret producenterne i de to brancher til dialog, hvor kommunen håber på blive klogere på, hvad der skal til for at få at producenterne til gå efter miljømærkerne.

Samtidig vil kommunen gerne give markedet tid til at omstille produktionen eller på anden vis udvide sortimentet af miljømærkede produkter, så de er klar, når udbuddene kommer. Det sker blandt andet i 2020, hvor Statens og Kommunernes Indkøbsservice skal udbyde kontormøbler.

Her er kommunerne, der går efter miljømærket legetøj og kontormøbler:

Albertslund, Allerød, Ballerup, Billund, Bornholm, Egedal, Faaborg-Midtfyn, Frederiksberg, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Gribskov, Helsingør, Herlev, Holbæk, Hvidovre, Høje-Taastrup, Hørsholm, Ikast-Brande, Ishøj, Kerteminde, Kolding, Køge, Langeland, Lejre, Nordfyn, Nyborg, Odense, Region Midtjylland, Region Syddanmark, Roskilde, Rudersdal, Slagelse, Svendborg, Syddjurs, Sønderborg, Aalborg, Aarhus.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08