23948sdkhjf

Sjællandsk savværk sender tonsvis af tømmer til kongehal

Formidlingscentret Sagnlandet Lejre går i jorden og luften med projekt til 75 millioner

Savværket Bondeskovgaard er leverandør af alt træ og tømmer til Kongehallen, som oplevelsescentret Sagnlandet Lejre er gået i gang med at opføre.

Hallen, der af oplevelsescentret betegnes som den største hal fra dansk vikingetid, bliver 60 meter lang, 12 meter bred, 10 meter til loftet og med over 600 kvadratmeter under tag.

Cirka 400 kubikmeter bilehugget eg samt tagspån og krumtømmer sender savværket i Osted ved Lejre, ifølge sin egen hjemmeside, afsted til projektet.

1.400 dele til tømmerskelettet
150 egetræer, en del af det flådeeg, er fældet til formålet, og de første elementer er ifølge Dagbladet Roskilde ankommet til oplevelsescentret.

Samtlige dele til det store byggeri er nummeret. Tømmerskelettets bærende konstruktion tæller i sig selv 1.400 dele.

Inde skal fire store søjler, udskåret med vikingemønstre og billeder af guderne Odin, Thor, Frej og Freja, rejses. Ude skal der så bygges med skrå støttestolper.

Projekt Sagnkongerens Verden er finansieret af en donation på 65 millioner doneret fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Siden er yderligere 10 millioner doneret af Augustinus Fonden. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144