23948sdkhjf

Vestjysk møbelgrossist konkurs

Fortsætter driften under konkursen med henblik på at gennemføre en samlet overdragelse af aktiviteterne

- Det er med stor beklagelse, at jeg efter 15 års drift har valgt at indgive en konkursbegæring på Canett Furniture.

Sådan lyder det fra den vestjyske møbelgrossists stifter, Anette Berg Skafsgaard, som fredag morgen (den 10. august, red.) så sig nødsaget til at indgive egenbegæring om konkurs på Canett Furniture ved Lemvig. 

Baggrunden for ledelsens beslutning var, at firmaet ikke længere havde tilstrækkelig likviditet til fortsat drift. 

- Jeg tager derfor ansvaret for en lukning, da jeg ikke længere kan opretholde mine forpligtelser overfor leverandører og kunder. Jeg beklager de tab, min beslutning må påføre kreditorer, da jeg altid har sat en ære i at betale enhver sit, siger Anette Berg Skafsgaard. 

De finansielle rammer holdt ikke
Hun startede firmaet, som har lokaler og showroom i Rom syd for Lemvig, for 15 år siden. I mange år var overskud en fast del af forretningen. I 2014/15 tredoblede Canett sågar overskuddet til 2,29 millioner kroner. 

De seneste tre år har selskabet dog lidt underskud, bekræfter Anette Berg Skafsgaard, til Wood Supply på en telefonforbindelse fra Norge. I 2016/17, hvor det senest tilgængelige regnskab er fra, var der et minus på 2,48 millioner kroner. Året før var der en lille million i underskud. 

- Der er blevet arbejdet med en hård turnaround, for at gennemføre de fornødne justeringer af forretningsgrundlaget, i et meget presset møbelmarked. Den bitre konklusion er, at det ikke har været muligt at fuldføre den ønskede turnaround indenfor de finansielle rammer, der var til rådighed, fremgår det i en meddelelse fra selskabet.

Udviklingen har også haft konsekvenser på medarbejdersiden, hvor der taget afsked med fem ansatte. 

Fortsætter drift – forventer ny ejer
Virksomheden fortsætter driften under konkursen med henblik på at gennemføre en samlet overdragelse af aktiviteterne, hedder det også i meddelelsen. 

- Kurator har besluttet at fortsætte driften under konkursen, og jeg er ikke i tvivl om, at Canett vil fortsætte under nye ejerforhold, skriver Anette Berg Skafsgaard i en personlig besked om konkursbegæringen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078