23948sdkhjf

Forkert teknologisatsning

[i]Regeringen har lagt op til en ensidig satsning på udvikling af højteknologiske arbejdspladser. En række eksperter mener i stedet der skal satses på områder, hvor vi i forvejen ligger i top.[/i]
En lang række eksperter i vækst og innovation vurderer, at regeringens ensidige milliardsatsning på højteknologi som vækstfremmer for dansk erhvervsliv i sidste ende kan blive en hæmsko for vækst. I sin iver efter højteknologisk vækst i nano-, bio, IT- og kommunikationsteknologi, glemmer regeringen at satse på at styrke de eksisterende vækstbrancher i Danmark, skriver ErhvervsBladet.

Regeringen har valgt en risikabel strategi ved at udpege nogle få teknologier som vækstskabere for fremtiden. Der er en betydelig risiko for, at satsningen slår fejl og ikke giver det forventede resultat, siger professor og institutleder på Handelshøjskolen i København, Søren Wenneberg til ErhvervsBladet.

Satsningen på højteknologi i kampen for vækst er for ensidig mener eksperter.Eksperterne opfordrer i stedet til at satse på områder, hvor vi i forvejen er de bedste. John Ulhøi fra Handelshøjskolen i Århus mener således, at regeringen forfejler sit mål om vækst ved ensidigt at satse på højteknologien. I stedet burde man satse kraftigere på at styrke de brancher, hvor man ved, at der er vækst, siger han til ErhvervsBladet.

- Vi står i øjeblikket med et stort antal højtuddannede arbejdsløse, og hvis den situation skal forbedres på kort sigt, kræver det en satsning på brancher, der har fremgang, siger John Ulhøi.

Vækstklynger som de der er blevet identificeret i løbet af 1990’erne burde i stedet være oplagte at satse på. Undersøgelser har peget på disse som indsatsområder, men i 2003 er de gået i glemmebogen hos politikerne. Der er 17 vækstklynger i Danmark, herunder bl.a. tæppefabrikker, pelshandel og beklædningsindustri, men også halvlederproduktion og medicinalvarer hører til vækstbrancherne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093