23948sdkhjf

Træ til flåden blev til kirkegulv

De nylagte egeplanker i Vor Frelsers Kirke i København skulle oprindeligt have været brugt til at genopbygge den danske flåde i 1800-tallet.
Vor Frelsers Kirke i København blev sidste år genåbnet efter en omfattende restaurering, og den over 300 år gamle kirke har nu fået en ny, spændende historie at fortælle.

Kirkens gulv, der består af 1.200 m² egeplanker, stammer nemlig fra træer, der oprindeligt var tiltænkt den danske flåde. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Da briterne i 1807 beslaglagde hele den danske flåde, plantede man en masse egetræer med henblik på at bygge nye skibe. Men udviklingen inden for skibsteknologi løb så stærkt, at der ikke længere var brug for træerne, da de nåede den rette størrelse.

Stolt leverandør
Med projektet i Vor Frelsers Kirke er noget af den danske flådeeg således nu kommet til at tjene et andet – og væsentligt mere fredeligt – formål:

- Det er en fantastisk historie og et projekt, vi er rigtig stolte af. Det er en stor og betydningsfuld kirke, og for at bevare noget af kulturarven er der udelukkende brugt dansk flådeeg til gulvet. Vi har samlet sammen til det gennem en længere periode, for at det kunne være 100 % dansk egetræ, siger salgschef Mette Bøgild fra Dinesen til avisen.

Dinesen har stået for gulvprojektet, der har varet fem år. Mette Bøgild fortæller, at det har været en bekostelig affære, men hun ønsker dog ikke at afsløre prisen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157