23948sdkhjf

Nu kan personligt ejede firmaer få såkaldte crowdlending-lån

Hvor portalbrugere låner penge af og ud til hinanden.
Personligt ejede virksomheder kan nu også benytte sig af crowdlending, hvor private långivere via en låneportal stiller udlånskapital til rådighed.

Det er crowlendingportalen, Flex Funding, der har åbnet for lån til personligt ejede virksomheder.

I modsætning til virksomheder, der drives i aktie- eller anpartsselskabsform, er der ikke offentlig adgang til regnskabsoplysninger i personligt ejede virksomheder. Her må kreditvurderingen basere sig på selvangivelser og andre data, som skal indsamles manuelt.

- Næsten halvdelen af alle de henvendelser om lån vi har fået siden vi åbnede, er fra personligt ejede virksomheder. Det kunne vi ikke imødekomme i starten, men nu har vi åbnet op for lån til personligt ejede virksomheder. Vi håndterer foreløbig de nødvendige kreditvurderingsdata manuelt, siger adm. direktør og medstifter af Flex Funding, Henrik Vad til nyhedsmediet Leder idag.dk.

Det første lån til en personligt ejet virksomhed gik til ”Din lokale Regnskabspartner”, der lånte 250.000 kr. til 8,8 pct. i rente.

Henrik Vad siger, at det manglende indseende med regnskabsudviklingen i en personligt ejet virksomhed indebærer, at Flex Funding vil være meget agtpågivende, hvis der opstår restancer på disse lån.

Han fortæller, at mange personligt ejede virksomheder har fået det sværere i bankerne, fordi bankerne af tilsynsmyndighederne stilles overfor forhøjede kapitalkrav og krav om forbedret bonitet hos deres långivere.

Det problem bankerne har, har Flex Funding ikke, fordi lånene ikke er på bøgerne i Flexfunding, men står hos de långivere, der byder sig til på Flex Fundings portal, der fungerer som en auktion.

Han oplyser, at dataindsamling hos personligt ejede virksomheder lettes fra 2018, hvor en ny dataforordning gør det muligt at hente f. eks bankdata automatisk, hvis låntageren tillader det.

Flex Funding har til dato ydet lån for 47 mio. kr. til en gennemsnitlig forrentning på 7,4 pct.

Portalen får stadig flere långivere, som bl.a. er drevet af, at de i bankerne ingen rente får, eller endog skal betale negativ rente, hvis de er erhvervskunder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078