23948sdkhjf

Nyt projekt skal effektivisere møbelproduktionen hos RBM

I samarbejde med Aalborg Universitet forsøger møbelfabrikken RBM at udvikle mere effektive logistiksystemer. Projektet er støttet af Vækstforum Nordjylland.
Møbelfabrikken RBM i Fjerritslev bruger mange ressourcer på at flytte dele fra én afdeling til en anden, men det skal et nyt forskningsprojekt være med til at lave om på.

Sammen med seks andre nordjyske virksomheder er den nordjyske møbelproducent gået med i et projekt, der har Vækstforum Nordjylland og Aalborg Universitet (AAU) som tovholdere. Anstrengelserne skal efter planen munde ud i konkrete og brugbare forslag til sikring af arbejdskvalitet og arbejdsmiljø.

Fabrikschef Erik Lodahl Andersen forklarer, at RBM i samarbejde med AAU har indtastet sine mange produktionsled i et af universitets systemer. Systemet skal nu simulere processerne og hjælpe fabrikken med at finde frem til mere effektive arbejdsgange.

Lige nu er RBM i gang med at indhente tilbud på de forskellige mulige forbedringer, og på baggrund af AAU's undersøgelser skal det efterfølgende vurderes, hvilke ændringer og investeringer det kan betale sig at gå videre med.

Vækstforum Nordjylland har bidraget med 2,7 mio. kroner til det samlede projekt, der som nævnt omfatter syv virksomheder.

Kilde: Nordjyske

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094