23948sdkhjf

Panelproducenter indretter produktion efter nye krav

Egger vil fra årsskiftet som den første tilpasse sin MDF-produktion til de nye grænseværdier for formaldehyd. Flere producenter ventes at følge efter, men blandt andet øgede omkostninger kan lægge en dæmper på velvilligheden i branchen.
Træindustrigiganten Egger offentliggjorde i september, at man fra årsskiftet omstiller hele sin produktion efter de nye grænseværdier for formaldehyd, som European Panel Federation (EPF) varslede indført i sommer.

Udover Egger vil schweiziske Kronospan og Krono-Gruppen inden længe tilpasse sig de nye industrielle standarder, og ifølge magasinet EUWID håber EPF, at de tre selskabers beslutning vil få flere med på vognen.

Øgede omkostninger og begrænset produktion
Det er dog langt fra sikkert, at det går så nemt. Indtil videre er de nye standarder kun vejledende, og bulletinerne lyder, at mange venter og ser tiden an.

Det skyldes blandt andet, at en sådan omstilling sandsynligvis både vil være forbundet med øgede omkostninger og begrænsninger af produktionskapaciteten.

De nye grænseværdier gælder i første omgang for plader med tykkelse på over 8 mm., og kontrollen skal dels udføres af virksomheden selv og dels af et uafhængigt testorgan, som årligt skal aflægge virksomhederne to besøg.

EPF holder møde i slutningen af oktober, hvor de endelige bestemmelser for de nye industrielle standarder ventes at falde på plads.

Kilde: EUWID

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063