23948sdkhjf

Det sorte og tunge indtager det lyse træs Norden

Nystartede Handvärk bryder traditioner med stål og marmor og er allerede på vej ud i verden.
Norden er notorisk kendt for sit lyse træ, men på årets første Northmodern-messe, som onsdag til fredag holdes i Bella Center, er træet stærkt udfordret af en gryende tendens som sort, pulverlakeret stål.

Som nystartede Handvärk, der i august sidste år blev dannet af en kreds med multikändis Emil Thorup i spidsen.

Handvärks serie, som er domineret af stål, messing og marmor i tre forskellige farver, er kommet godt fra start, mener Kristian Rohde, som er adm. direktør hos Handvärk. Han kan berette om agenter i 20 lande, som virksomheden er i kontakt med. Ud af dem er der færdige aftaler i cirka 10 lande.

- Vi vil gerne noget anderledes end det, som Carl Hansen og de andre står for, når de tegner sig for nordisk design. Det her er et mere internationalt udtryk, og vi har aldrig fået den besked, at her var et marked, som det ikke passer ind i, siger han på Northmodern til Wood Supply.

Men selv om det ligner et frontalopgør med den lyse, nordiske profil, så er det stadig internationalt med nordisk islæt, mener han.

- Det er stadig et meget simpelt udtryk, som er inspireret af funktionalisme og minimalisme, så det er stadig meget dansk, og det er designet og produceret i Danmark. Det er materialevalget, der er mere atypisk, siger han.

Og til syvende og sidst er valget et simpelt spørgsmål om smag og ikke så meget ideologi, mener han:

- Vi har lavet det her, fordi vi kunne lide det.

Foruden at skille sig ud, vil Handvärk gerne gøre tunge møbler af stål nemmere at transportere. Derfor er der nærmest tale om samlemøbler, som leveres i flere bidder. For eksempel fliser for sig og rammer for sig.

Det skåner ikke bare folks rygge. Det øger også eksportpotentialet.

- Det gør, at vi nemmere kan levere i hele verden og gøre disse møbler, og det gør tunge møbler mere tilgængelige for endnu flere. Som en lejlighed på 7. etage i Brasilien, siger han.

Artiklen er en del af temaet Northmodern.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.061