23948sdkhjf

Svenske Norrgavel miljømærker hele sin produktion

Den svenske virksomhed Norrgavel er en af de første møbelvirksomheder i Sverige, der har fået miljømærket Svanen på hele sin produktion.
Møbelarkitekt Nirvan Richter begyndte allerede i starten af 1990’erne at producere møbler, der overholdt den svenske miljømærkning. Nu har hans møbelvirksomhed Norrgavel som den første svenske virksomhed fået det nordiske miljømærke Svanen på hele sin produktion.

Det betyder at alt lige fra lamellerne i sengen, limen i finérpladerne, polstringen og møbelstofferne lever op til miljømærkets skrappe krav. Det samme gælder de sæber og olier, som træmøblerne bliver behandlet med.

- Vi var de første, der fik Svanemærket i 1998, og siden har kun nogle få møbelproducenter i Sverige opnået det samme, fortæller Nirvan Richter.

Han så gerne, at der indføres et Guldsvanemærke, der skal stille krav til energiforbruget ved transport og til at materialerne, der skal kunne indgå i naturens kredsløb.

Nirvan Richter arbejder i øjeblikket på at finde nye produktionsformer samtidig med at målet om at åbne 20 butikker i Norden i løbet af de kommende fem år holdes for øje. På den måde håber han også på at gøre møblerne billigere, da der således skal produceres flere møbler.

Kilde: Berlingske Tidende

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078