23948sdkhjf

Dansk møbelproduktion holdt skansen i 2007

Stigende møbelimport bidrager til vækst på både hjemme- og eksportmarkederne.
Dansk møbelindustris hjemlige produktion udgjorde i 2007 godt 19,5 mia. kr., hvilket stort set er det samme som produktionen i 2006. Det er fremgår af den nye opgørelse ”Møbelstatistik 2007”, som Foreningen Dansk Møbelindustri netop har publiceret på basis af tal fra Danmarks Statistik.

- Det er glædeligt, at det i 2007 er lykkedes at fastholde den danske møbelproduktion på et stabilt niveau på ca. 19,5 mia. kr., selv om et par store producenter faldt fra i årets løb, siger adm. direktør Keld Korsager, Foreningen Dansk Møbelindustri.

Importstigning er outsourcet møbelproduktion
Danmarks møbelimport har været i betydelig stigning i en årrække og er siden 2003 vokset med hele 55 pct. Og selv om stigningstakten er fladet en smule ud i 2007, tipper den danske ”møbelhandelsbalance” mere og mere bort fra at have eksporten som den tunge vægtskål.

- Men de tider er for længst forbi, hvor møbelimporten var et udtryk for indførsel af møbler fra udenlandske producenter med henblik på salg i Danmark. Mere end halvdelen af den danske møbelimport dækker over komponenter og færdigmøbler, som danske møbelproducenter får fremstillet i udlandet, og som indgår i deres sortimenter med henblik på videresalg, fremfører Keld Korsager og fortsætter:

- Ret beset er importstigningen et udtryk for outsourcet dansk møbelproduktion i størrelsesordenen godt 5 milliarder kr., dvs. mere end halvdelen af den samlede import, så det er ikke urimeligt at fastsætte den reelle danske møbelproduktion til 25 milliarder kroner i 2007.

Import påvirker møbeleksporten positivt
- Set i lyset af at den hjemlige produktion stort set var uforandret i 2007 jævnført med året inden, og i betragtning af at størsteparten af den ”importerede” danske produktion reeksporteres, kan man med rette sige, at møbelimporten på denne måde bidrager til fremgangen i møbeleksporten, der i 2007 var på 3 pct., slutter Keld Korsager.

Kilde: Foreningen Dansk Møbelindustri

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078