23948sdkhjf

Duba-B8 belønnes for at tage ansvar

”Social ansvarlighed er det eneste valg – og det betaler sig”, mener møbelvirksomheden, som er blandt de tre nominerede til CSR Strategy Prize 2015.
- Vi er meget stolte af denne nominering, og vi er stolte af, at vores måde at drive forretning på bliver anerkendt. Bæredygtighed og social ansvarlighed er for os ikke et alternativt valg. Det er det eneste valg, og der er ingen diskussion om, hvorvidt det betaler sig eller ej.

Det siger Anne Stokvad Madsen, proces- & kvalitetschef hos Duba-B8, som netop er blevet nomineret af CSR Fonden til dette års CSR Strategy Prize 2015.

Tilbagebetalt på mindre end et år
I januar 2013 implementerede Duba-B8 vandbaseret lak i produktionen for at imødekomme behov fra kunder. I samarbejde med leverandøren lykkedes det at finde frem til en løsning, der er lige så holdbar som den tidligere anvendte syrehærdende lak.

Projektet indgår blandt de 14 cases om små og mellemstore, danske virksomheder, som Miljøministeriet publicerede tidligere på året under overskriften ”Stærkere uden spild”. Her kan man blandt andet læse, at investeringsomkostningerne på 100.000 kroner er tilbagebetalt på under et år.

De øgede udgifter til lak opvejes kun delvist af det mindre forbrug. Sammenlagt øges udgifterne til lak med 1-5 procent. Gevinsterne drives primært af, at der skal bruges færre mandetimer i produktionen, mindre energi og færre sikkerhedsforanstaltninger. Duba-B8 vurderer, at tiltaget har reduceret udgifterne til personale med 1-5 procent.

Find publikationen ”Stærkere uden spild” via dette link
Hun fremhæver i den forbindelse virksomhedens beslutning om at implementere vandbaseret lak i produktionen:

- Skiftet fra syrehærdende lak til vandbaseret lak er samlet set en succes, fordi det har minimeret vores påvirkning af miljøet og forbedret arbejdsmiljøet for medarbejdere og kunder – og det har tilmed betydet, at vi har sparet penge, siger Anne Stokvad Madsen og understreger, at denne tilgang til det at drive på ingen måde er ny for Duba-B8.

- Det er én af vores kerneværdier, og sådan har det været siden grundlæggelsen af Bjerringbro Savværk i 1914. Stifterne Martin og Kristian Bach var nogle af de første virksomhedsejere i Danmark til at etablere en sygekasse for sine medarbejdere, siger hun.

- Derfor arbejder vi kontinuerligt med tiltag, der skaber bedre arbejdsforhold og mindsker påvirkningen af miljøet, og initiativer kommer nogle gange også fra vores kunder. Vi forsøger på denne måde at skubbe til normen for, hvordan man driver en profitabel forretning – både hos os selv, i branchen og i samarbejdet med vores kunder og partnere, siger Anne Stokvad Madsen.

CSR Strategy Prize 2015 uddeles af KPMG og indgår i CSR Awards, der afholdes den 7. oktober i Vejle. De øvrige nominerede til prisen er Berendsen og Egetæpper.

Juryens begrundelse for at nominere Duba-B8 lyder som følger:

”Sin størrelse til trods, demonstrer Duba-B8 et højt ambitionsniveau og har tænkt CSR helt ind i kernen af forretningen. Duba-B8 har gentænkt deres forretningskoncept og udviklet nye produkter som f.eks. Total Cost of Ownership og services for at kunne tilbyde deres kunder den mest bæredygtige løsning. De forsøger desuden aktivt at påvirke markedet i en mere bæredygtig retning”.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156