23948sdkhjf

Hvor bæredygtigt kan et byggeri blive?

Bæredygtighed ikke kun handler om miljø, mener Martin Manthorpe fra NCC, som er blandt talerne på næste måneds FSC-konference om bæredygtigt byggeri og træ.
Den 16. september danner Utzon Center i Aalborg ramme om en anderledes konference om bæredygtigt byggeri med FSC Danmark som arrangør.

Blandt talerne er sektionsdirektør Martin Manthorpe fra NCC, som vil holde oplæg under overskriften ”Hvor bæredygtigt kan et byggeri blive?”.

Ifølge Martin Manthorpe handler bæredygtighed ikke kun om miljø, men også om helhedsbetragtninger over en lang tidshorisont. De fleste løsninger på denne udfordring er i dag kendte – og træ er en af disse.

En af tendenserne inden for bæredygtigt byggeri er, at vi bevæger os fra energikrav i nybyggeri til at operere med totalværdi. Og der er tegn på, at vi er begyndt at flytte fokus fra miljømæssig bæredygtighed til social bæredygtighed.

Når urbaniseringen tager til, og flytter fokus fra energinormer og -krav til social integration, stiller det nye krav til developere, investorer og virksomheder.

- For byggevirksomheder ser vi det blandt andet med hensyn til antal lærlinge, flygtninge, sociale klausuler og social dumpning. Spørgsmålet er, om vi ønsker at være en branche, der bliver reguleret, eller en branche, der frivilligt ser sig selv som en samfundsbygger og medspiller, forklarer Martin Manthorpe.

Der skal gøres mere
Ifølge Martin Manthorpe gør NCC meget for at fremme bæredygtigt byggeri – men langt fra nok.

- Vi kan bygge, så vi lever op til de klima- og miljømæssige målsætninger, som skal være nået i 2020. Vi klimatilpasser, certificerer, eksperimenterer, udvider, uddanner og opbygger partnerskaber. Derudover har vi tilpasset virksomhedens vision til ”renew industry and provide superior sustainable solutions”. Vi handler og gør meget for at fremme bæredygtigt byggeri – men langt fra nok, erkender Martin Manthorpe.

Ønsket om primært at ændre branchens selvopfattelse er grunden til, at Martin Manthorpe ønsker at deltage på konferencen, hvor ansvarligt byggeri og bæredygtigt træ er i fokus:

- Ved at deltage på konferencen, håber jeg, at jeg kan være med til at skubbe til branchens selvopfattelse. Måske kan jeg også skubbe lidt til samfundets opfattelse af os som byggebranche, siger NCC-direktøren.

Læs mere om FSC-konferencen RESPONSI:BUILD i artiklen Konference sætter fokus på bæredygtigt træ i byggeriet
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096