23948sdkhjf

Konference sætter fokus på bæredygtigt træ i byggeriet

Udfordringer og løsninger tages op til debat, når en række organisationer inviterer til konference om bæredygtigt byggeri og træ.
- Med konferencen ønsker vi at sætte fokus på træ i byggebranchen, ikke mindst tropisk træ og mindre kendte tropiske træarter. Vi ser i øjeblikket en massiv interesse for området og bæredygtigt træ boomer virkelig på byggescenen, fortæller Loa Dalgaard Worm.

Hun er sekretariatsleder i FSC Danmark, som er tovholder på konferencen RESPONSI:BUILD, onsdag den 16. september 2015 i Utzon Center i Aalborg.

Udgangspunktet er debat og byggeriets aktørers erfaringer med bæredygtigt byggeri. Herefter stilles der blandt andet skarpt på løsninger og udfordringer i praksis, FSC-certificeret træ, mindre kendte tropiske træarter, og hvordan bæredygtighedstiltag kan kommunikeres.

- Vi har oplevet en overvældende interesse for konferencen allerede inden programmet er sendt ud. Det skyldes ikke mindst vores gode samarbejdspartnere, fortsætter Loa Dalgaard Worm og fremhæver blandt andre Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark, Aalborg Kommune, Hjørring Kommune og Forum for Bæredygtige Indkøb.

Konferencen afholdes forbindelse med Aalborg Bæredygtighedsfestival, og borgmester Thomas Kastrup-Larsen understreger, at Aalborg Kommune har et stort fokus på at sikre en bæredygtig udvikling:

- Vi ser bæredygtighed som en integreret del af fremtidens byggeri. Derfor udformer vi en bæredygtighedsmanual, der omfatter miljømæssig-, social- og økonomisk bæredygtighed. Bæredygtighedsmanualen skal gælde for alt kommunalt byggeri, ikke mindst vores mange renoveringsopgaver, fortæller borgmesteren.

Blandt oplægsholderne er Mikael Koch (direktør i Træinformation), Kasper Guldager Jensen (partner i 3XN og direktør i GXN) og Martin Manthorpe (direktør for Strategi & Forretningsudvikling,
Marked & Kunder i NCC).

Læs mere om arrangementet på fsc.dk/responsibuild
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11