23948sdkhjf

Kapitalfond dyrt bekendtskab for Ilva

Efter tre års kaos måtte møbelhuset Ilva gennem en oprydning. Bekendtskabet med kapitalfonden Advent blev en bekostelig affære for møbelkæden.
I 2003 blev det familiejede Ilva opkøbt af kapitalfonden Advent for den nette sum af 700 mio. kr. Desværre viste Advent sig at løbe fra sit ansvar og lade sine bankforbindelser rydde op og tage den største del af tabet.

I løbet af 3 år lykkedes det Advent og den nye direktør Martin Toogood at skabe et underskud lige i underkanten af en milliard på grund af et fejlslagent Englands-eventyr. Derefter forlod Advent den synkende skude og overlod ansvaret for Ilva-kæden til sin islandske bankforbindelse Kaupthing, der efter kort tids ejerskab solgte Ilva videre til islandske Lagerinn.

I dag er den 1,7 mia. kr. store gæld nedskrevet til en bankgæld på 466 mio. kr. og Lagerinn har skudt 250 mio. kr. i Ilva. Direktør i Ilva med ansvar for Skandinavien, Henrik Andersen, lægger overfor Berlingske Business, ikke skjul på, at bekendtskabet med en kapitalfond ikke var det bedste for Ilva.

- Kapitalfonde er jo inde i en begrænset tidshorisont, og derfor skal der ske noget hurtigt. Fokus blev flyttet over på England, hvor der blev åbnet tre store flotte forretninger på kun 90 dage. Man kan sige, at vi glemte det gode købmandsskab. Det har vi nu rettet op på, således at vi har fået fokus tilbage på købmandsskabet, siger Henrik Andersen.

Englands-eventyret fik negative konsekvenser for den danske del af Ilva-empiriet, men ikke desto mindre vil Henrik Andersen ikke afvise, at Ilva åbner nye forretninger i Skandinavien allerede i 2008.

Kilde: Berlingske Business

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11