23948sdkhjf

Bæredygtighed i børnehøjde

Fire nyuddannede designere sætter sammen med virksomhederne Bobles, Flexa og Fred’s World by Green Cotton bæredygtighed på dagsordenen.
Kan tumlemøbler laves i træ? Kan et helt møbel produceres kun ved brug af rester fra andre produktioner? Og hvorfor ikke lade en bande af superhelte markedsføre bæredygtige produkter til børn?

Fire nyklækkede designere fra Designskolen Kolding har bevist, at alt kan lade sig gøre, når det gælder om at tænke ud af boksen for at gøre produkter til børn mere bæredygtige.

I projektet Børn & Bæredygtighed er de nyuddannede designere blevet matchet med de tre virksomheder for at udvikle produkter, der enten er bæredygtige i sig selv, eller fremmer udvikling eller salg af eksisterende grønne produkter til børn.

Sammen med Bobles, Flexa og Fred’s World by Green Cotton har designerne arbejdet med bæredygtig produkt- og virksomhedsudvikling, og resultatet er kreative løsninger, der passer til virksomhedernes behov og grønne ønsker.

Fra tanke til handling
Ordet ’bæredygtighed’ høres ofte, men dækker over så meget, at det kan være svært at vurdere for virksomheder, hvilke indsatser, der også skaber bæredygtighed rent økonomisk. Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning har derfor lavet projektet ’Børn & Bæredygtighed’, som skal synliggøre, hvordan man kan udvikle eller fremme salget af bæredygtige produkter i praksis.

- Projektet sætter fokus på konkrete muligheder og flytter udviklingen fra ord til handling. Både til gavn for miljøet og de tre involverede virksomheder, men i lige så høj grad for at inspirere andre i livsstilsbranchen til at kaste sig ud i bæredygtigheden, så de kan imødekomme forbrugernes efterspørgsel og forberede sig på et vigtigt fremtidig konkurrenceparameter, forklarer projektleder Henriette Melchiorsen fra Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning.

Tøj, leg og møbler
De tre virksomheder, som indgår i projektet, arbejder henholdsvis med børnetøj, legetøj og børnemøbler og har derfor kunnet tilbyde projektet bredde:

Fred’s World by Green Cotton og designduoen Tadaaa
Rikke Karlsen og Maja Lindstrøm, der står bag designduoen Tadaaa, har sammen med Fred’s World by Green Cotto arbejdet med historiefortælling og markedsføring af bæredygtigt børnetøj. Resultatet blev fem superhelte, der på humoristisk vis fortæller om de gode fordele ved Fred’s World by Green Cottons mange produkter.

bObles og designer Carl Emil Jacobsen
Sammen med bobles har Carl Emil Jacobsen gennemført omfattende materialeundersøgelser samt udviklet et forslag til en ny type tumlemøbler.

Flexa og designer Tobias Tøstesen
Hos Flexa har Tobias Tøstesen arbejdet med at give børnemøbelproducenten nye bæredygtige ideer. Han fandt frem til en ny interessant træsort og designede et tween-møbel, som bygger på resttræ fra Flexas øvrige produktion. Desuden blev hylden Click On skabt og sat i produktion.

Læs mere om Flexas projekt i artiklen Resttræ bliver til nye møbler
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111