23948sdkhjf

Jeld-Wen i mål med omfattende omlægning

En millioninvestering i bæredygtighed gør dørproducenten i stand til at levere døre til DGNB-byggerier. Med produktionen på plads tager virksomheden nu fat på næste delmål.
Jeld-Wen har gennem de sidste fem år arbejdet på at implementere en omfattende og yderst målrettet bæredygtighedsstrategi, hvor første delmål var, at alle døre skulle FSC- og PEFC-certificeres.

Strategien er blevet implementeret på europæisk niveau, hvilket har krævet involvering af alle 2.700 medarbejdere og ændringer gennem hele værdikæden. Det vurderes at have kostet et millionbeløb samt tusindvis af arbejdstimer.

- Man omlægger ikke bare en omfattende dørproduktion ved et knips med fingrene – det er et enormt apparat, som skal sættes i søen, og det er en stor investering. Men vi var fast besluttede på, at bæredygtige byggematerialer er fremtiden og valgte derfor en ny, grøn kurs for virksomheden, ikke blot i de nordiske lande, men i hele Europa, fortæller Claus Beier, adm. direktør i Jeld-Wen Danmark.

Den offentlige driver udviklingen
I dag står dørproducenten næsten på målstregen til første delmål omkring en miljøcertificeret produktportefølje. Næste skridt i strategien er at blive førstevalget som dørleverandør til større byggeprojekter, der blåstemples med én samlet miljøcertificering, fx DGNB hvor Jeld-Wen allerede leverer døre til flere af de byggerier, som skyder op landet over.

- Jeg har aldrig tvivlet på, at bæredygtighed var den korrekte satsning for Jeld-Wen-koncernen. I dag vinder vi flere og flere udbud netop på grund af vores grønne profil, og det er en stor tilfredsstillelse at se ens hårde slid bære frugt, siger Claus Beier.

På nuværende tidspunkt bygges størstedelen af DGNB-projekterne af det offentlige, og Region Nordjylland hører til blandt de bygherrer, som går forrest inden for dansk DGNB-byggeri. Niels Sloth, leder af Bygning og Anlæg samt ansvarlig for størstedelen af regionens byggeprojekter, er heller ikke i tvivl om, at det offentlige er en vigtig drivkraft for udbredelsen af bæredygtigt byggeri.

- Det offentlige har en unik mulighed for at påvirke og måske endda fremskynde udviklingen i byggebranchen. De aktører, som skal imødekomme vores DGNB-krav, får et dybdegående kendskab til bæredygtigt byggeri – det gælder alle fra den enkelte håndværker til de store rådgivningsvirksomheder. Efterfølgende kan denne erfaring anvendes på andre byggerier, private som offentlige, og på den måde spredes DGNB som ringe i vandet, siger han.

Jeld-Wen, som i Danmark markedsfører sig under navnet Swedoor, har leveret et stort antal døre til mange af Region Nordjyllands DGNB-byggerier, og ifølge Claus Beier bliver næste skridt at få de private bygherrer endnu mere med.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078