23948sdkhjf

Trods stor vækst: Jeld-Wen fyrer over hele Europa

En række danske medarbejdere og deres udenlandske kolleger hos dørproducenten Jeld-Wen kommer inden længe åbne døren til deres arbejdsplads for sidste gang. 

Virksomheden står nemlig til at skære omkring 60 funktionærstillinger i sine afdelinger i Europa. Det bekræfter præsidenten for Jeld-Wen i Europa, Peter Maxwell, til trods for, at virksomheden sidste år præsenterede særligt gode resultater på bundlinjen:

- Der er tale om almindelig regulering i forhold til det marked, vi er en del af. Lige nu oplever vi en faldende interesse, og derfor sker der fyringer, siger han som forklaring på, hvorfor en række medarbjedere inden længe må forlade deres hidtidige arbejdsplads. 

Fyringer trods solide tal på bundlinjen
Jeld-Wen, der i Norden sælger døre under navnet Swedoor, har kontorer i 13 lande i Europa, og det er blandt disse medarbejdere, at de fyrringsramte skal findes.

Hos Peter Maxwell vækker fyrringrunden dog ikke den store opsigt:

- For os er det en lille fyringsrunde. Vi regulerer hele tiden for at tilpasse markedet, siger han og henviser til, at lignende fyringsrunder ikke kun finder sted i virksomhedens afdelinger i Europa.

Han vil ikke udtale sig om det præcise antal fyringer i Europa, men han bekræfter, at de 60 funktionærstillinger, som Wood Supply har fået oplyst, ”ikke er langt fra” det egentlige antal. Heller ikke den danske HR-direktør Mette Høygaard Michaelsen vil udtale sig yderligere om antallet af fyringsramte.

Fyringerne sker efter flere år med stor vækst hos Jeld-Wen. I 2017 voksede omsætningen med 1,5 procent til 6,9 mia. kr., mens virksomheden i 2016 tog et vækstspring med et overskud, der blev mere end fordoblet fra 2015 til 2016. Her var resultatet 386 mio. kr. efter skat.

Det er uvist, hvor mange af Jeld-Wens fyringer, der sker på dansk grund. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08