23948sdkhjf

Vermund Larsen vinder initiativpris

Møbelvirksomheden har modtaget DI Aalborgs Initiativpris for sin innovative tilgang til produkt- og markedsudvikling.
Hvis man skal udvikle en speciel kontorstol eller en el-kørestol. Hvorfor så ikke spørge dem, der sidder på den til daglig?

Det har de gjort på møbelvirksomheden Vermund Larsen A/S (Vela) i Aalborg. Her har beboerne på Fremtidens Plejehjem i Aalborg været med til at sikre udvikling af nye produkter. En udvikling, der sammen med et stærkt fokus på nye markeder betyder, at virksomheden i år bliver hædret med DI Aalborgs Initiativpris.

Et godt eksempel
Prisen uddeles hvert år til en virksomhed, der har udvist et særligt initiativ inden for teknologi, innovation, markedsføring eller salg. Og Vela har udmærket sig inden for alle områderne.

Virksomheden har satset på produktudvikling inden for blandt andet stole til sundhedsvæsnet, rehabilitering og til private, og har forstået at tænke nyt og kombinere sin viden og erfaring fra rehabiliteringsområdet til at erobre nye markeder på sundhedsområdet, fremhæver DI.

Blandt andet har Vela samarbejdet med beboerne på Fremtidens Plejehjem og UCN i Aalborg om at teste en ny stol, der skal mindske rygsmerter og hjælpe bevægelseshæmmede til at bevæge sig. Til glæde for plejehjemmets beboere og til glæde for virksomheden.

- Samarbejde med offentlige institutioner, universiteter og andre uddannelsesinstitutioner rummer store muligheder for danske virksomheder. Den viden, de får, kan bruges til at udvikle nye produkter, som de ved virker, allerede før de kommer på markedet. Og her er Vela gået foran. Nytænkning og fokus på effektiv produktion skal være med til at sikre virksomhederne konkurrencefordele på de internationale markeder. Derfor er Vela et godt eksempel, siger formand for DI Aalborg, Peter Rindebæk.

Innovation i blodet
Nytænkning er en del af kulturen hos Vela, og på ingen måde noget nyt. Vela var eksempelvis den første stoleproducent i Europa, der tog gaspatronen i brug til at regulere stolenes højde tilbage i 1960’erne.

- Innovation og lysten til at tænke i nye baner er en del af Velas DNA. Uden en kultur for hele tiden at prøve nyt og se nye muligheder ville vi simpelthen ikke kunne overleve som dansk møbelproducent. Vi har en solid base med mange års erfaring, og hvis man lige twister den viden, ligger der mange nye produkter og nye markeder klar for næsen af en, siger adm. direktør, Per Buus, Vela.

Initiativprisen blev uddelt torsdag den 6. november af DI Aalborgs formand, Peter Rindebæk og Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen. Med DI Aalborgs Initiativpris er Vela med i konkurrencen om DI's nationale Initiativpris, der uddeles ved en stor konference i København den 21. januar.
- Jeg tror, Vela har gode chancer for at løbe med den endelige sejr. Jeg vil ikke sige, at jeg ligefrem glæder mig til at komme på plejehjem. Men når man ser de udfordringer, sundheds- og plejevæsnet står overfor i de kommende år med store generationer af ældre, så er jeg mere optimistisk, når jeg ved, hvad der er gang i på området hos en virksomhed som Vela, siger Peter Rindebæk.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094