23948sdkhjf

Produktionsdirektør: Ingen guldgrube at levere til det offentlige

Flere møbelfabrikker har ekstraordinært travlt på grund af folkeskolereformen, men hos SKI-leverandør Duba-B8 forventer man ikke et stort overskud ud af de mange ordrer på lærerarbejdspladser.
Duba-B8 vandt for to år siden to eftertragtede SKI-kontrakter, som gjorde Bjerringbro-virksomheden til eneleverandør af kontormøbler til 67 af landets kommuner.

Produktionen er for øjeblikket 3-4 større end normalt, og produktionsdirektør Henrik Mark Mogensen fortæller til Politiken, at fabrikken dagligt sender møbler afsted til omkring 400 lærerarbejdspladser. Trods de mange ordrer er skolereformen ingen guldrandet forretning for Duba-B8. Det har været svært at skaffe de nødvendige materialer, og samtidig er der betydelige udgifter til overarbejde og vikarer.

- Prisen bliver presset langt ned, når man byder i sådan et udbud, og den er jo beregnet på en normal produktion. Så vi håber at komme ud med plusser på bundlinjen, men det er altså ikke nogen guldgrube at levere til det offentlige, siger Henrik Mark Mogensen til avisen.

Han anslår, at 95 procent af ordrerne vil være afsendt ved månedens udgang. Han forventer dog nogle ekstrabestillinger, når skolerne for alvor kommer i gang efter reformen.

Duba-B8 fylder i øvrigt 100 år i næste uge, og på grund af den ekstraordinære situation har virksomheden været nødt til at rykke festlighederne fra forsendelseshallen og ud i et telt foran bygningerne, fortæller produktionsdirektøren.

Link til originalartikel på politiken.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095