23948sdkhjf

Timbuy udvider ejerkredsen

Lilleheden er indtrådt i indkøbsfællesskabet Timbuy, som dermed udvides fra fire til fem virksomheder.
Som repræsentant for NJA Furniture, Outrup Vinduer & Døre, emballageproducenten DTE og trappefabrikken Dolle hører Timbuy til blandt de største importører af forarbejdet træ til den danske træindustri.

Med Lilleheden som ny investor øger Timbuy nu sin årlige indkøbsvolumen til over 100.000 m³, og det stiller Timbuy-direktør Peter Weis i en endnu bedre position, når han fremover skal forhandle samarbejdsaftaler med leverandørerne.

- Vores setup giver leverandørerne én samlet indgang til betydende aktører i den danske træindustri. Det gør os attraktive. I stedet for at en svensk leverandør skal ud til fem virksomheder, kan de fokusere på udelukkende at snakke med mig, siger Peter Weis, der har opbygget en stor international kontaktflade gennem 25 år i dansk, svensk og britisk træindustri. Han er i øvrigt den eneste ansatte i Timbuys organisation.

- Vi arbejder med en langsigtet strategi, der sikrer færre og større leverandører til hele gruppen, suppleret med tilpassede indkøb for det enkelte medlem. Vi kan byde ind med en ekspertise og nogle nye udviklingskoncepter. Endelig kan vi i højere grad sikre, at indgåede aftaler bliver overholdt, og at varerne kommer til tiden, fortsætter han.

Skaber en bredere specifikation
Indkøb af træ er en meget vigtig del af Lillehedens forretning, og administrerende direktør Christian Esbensen ser en stor fordel i, at virksomheden nu får en dedikeret aktør til at varetage indkøbsfunktionen. De fem partnere i Timbuy dækker forskellige segmenter og skaber dermed en bredere specifikation. Det stiller virksomhederne stærkere, end hvis de købte ind hver for sig.

- Vi er ikke konkurrenter, men fem selvstændige virksomheder med det til fælles, at vi alle køber træ. Sammen står vi i en bedre forhandlingsposition, fordi vi kan gå ud og købe bredt ind, siger Lilleheden-direktøren til Wood Supply.

Åben for nye investorer
Timbuy A/S blev etableret for 10 år siden med det formål at samle indkøb og udvikle nye koncepter i samarbejde med leverandørerne. Og i kølvandet på krisen er et indkøbsfællesskab blevet endnu mere relevant, end det var tilbage i 2004, mener Peter Weis.

- Tidligere havde de fleste leverandører danske repræsentanter på det danske marked. Men mange steder har man mindsket salgsstyrken i Danmark, og det har gjort det sværere for danske virksomheder at kommunikere med leverandørerne, forklarer Timbuy-direktøren.

Han understreger, at ejerkredsen på lidt længere sigt vil være åben for nye investorer, men ikke for enhver pris. Timbuys styrke er først og fremmest, at ejerkredsen er sammensat af ikke-konkurrerende industrier, og derfor skal potentielt nye medejere repræsentere andre dele af træbranchen end de fem nuværende ejere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063