23948sdkhjf

Massehyring er udeblevet hos landets største modulbygger

Ambitionen om igen at runde 250 ansatte er intakt under Scandi Bygs nye ejerskab, understreger koncerndirektør. Tempoet bliver dog et andet end udmeldt i efteråret

Scandi Bygs planer om en veritabel massehyring har ikke materialiseret sig. 

Modulbyggeren i Løgstør har ganske vist øget bemandingen siden efteråret, men omfanget af nyansættelser har ikke været så stor, som ledelsen havde forventet og meldt ud i efteråret 2023 som reaktion på en strøm af nye byggeprojekter.

- Der er en kernestamme derude, som i perioder har givet den en skalle med nogle ekstra timer, fortæller Thomas Raunsbæk, adm. direktør i Nordic Wood Industries, som officielt overtog ejerskabet af Scandi Byg i begyndelsen af 2024, til Wood Supplys søstermedie Licitationen. 

I det store hele er det således lykkedes at imødekomme den stigende produktion af træmoduler med de medarbejdere, som allerede var ansat. Hvor mange nye folk, der er hyret ind på den nordjyske modulfabrik, kommer han ikke nærmere. 

Scandi Byg

  • Scandi Byg A/S er dansk markedsleder inden for industrielt fremstillet byggeri og er specialister i udvikling, produktion og opførelse af modulbyggeri for både private og offentlige kunder.
  • Virksomheden blev grundlagt som Midtfjord Træindustri ApS i 1978 af Hans Jørgen Madsen med Niels Storvang som anpartshaver i nordjyske Løgstør, hvor man har ligget siden.
  • I 1984 blev virksomheden opkøbt af MT Højgaard Holding, og efter skiftende navne lagde man sig i 2002 fast på Scandi Byg.
  • Ved årsskifter 2023-2024 overtog Nordic Wood Industries ejerskabet over Scandi Byg A/S.

Kilde: Scandi Byg

Det har ligeledes været muligt at dæmpe behovet for nyansættelser ved at omorganisere nogle af arbejdsopgaverne, ligesom enkelte kunder ville have et andet aftræk end forventet.

To delmål for ansættelser

Inden nyansættelserne var der omkring 175 ansatte hos det Løgstør-baserede firma. Planen var at øge antallet betydeligt på grund af travlhed, lød det i oktober.

Ledelsen anså det for nødvendigt at ansætte omkring 70 medarbejdere mere inden for det kommende år. I første omgang var målet at hyre 45-50 nye medarbejdere.

Men det har altså længere udsigter end forventet.

Behovet for flere ansatte blev annonceret i en periode, hvor Scandi Byg var midt i et ejerskifte fra MT Højgaard til Nordic Wood Industries. Dette ejerskifte har dog ikke påvirket virksomhedens ambitioner, pointerer direktøren.

Tilbage til kendt antal 

Med tiden er målet fortsat, at Scandi Byg skal vokse tilbage til de cirka 250 ansatte, som virksomheden havde, før en stigning i inflationen og et usikkert marked i efteråret 2022 førte til en omfattende nedskæringsrunde.

- Det er en realistisk ambitioner og noget, som Scandi Byg har ligget på tidligere, påpeger Thomas Raunsbæk, som selv var adm. direktør hos modulbyggeren fra 2016 til 2021.

Med godt 250 medarbejdere på lønningslisten mener han, at firmaet vil have grundlag for et effektivt produktionsflow og mulighed for at have flere linjer i drift samtidig på fabrikkerne i Løgstør.

Se nøgletal for:
Læs mere om: modulbyggere
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.416