23948sdkhjf

Træmaterialer skal gøre boligbyggeri så bæredygtigt som muligt

Vindunor og Scandi Byg har arbejdet tæt sammen for at levere moduler til ambitiøst projekt ved Hedehusene 

Et nyt modulbyggeri er ved at spire frem i Hedehusene tæt på Roskilde. 

'Nærheden' skal det hedde, og det skal ikke blot leve op til de nye klimakrav til nybyggeri, som så dagens lys i maj. Den skal halvere dem. 

- Ambitionen er at opføre boligerne med så lavt et klimaaftryk som muligt. De forholdsvis nye klimakrav i bygningsreglementet lyder på, at nybyggeri af denne størrelse maksimalt må udlede 12 kilo CO2-ækvivalenter per kvadratmeter, og det sigter vi med Nærheden efter at halvere. Det bidrager modulbyggeri som byggeteknik og vores omfangsrige brug af træ væsentligt til, udtaler projekteringsleder Steffen Møller Barchow i en pressemeddelelse.

I byggeriet kommer til at indgå 200 træmoduler, som lige nu er i fuld færd med at blive produceret hos Scandi Byg og ikke mindst knap 1.000 træ- og aluminiumsdøre i tre lag fra nordjyske Vindunor, som bidrager til byggeriets "usædvanligt lave CO2-aftryk". 

- Elementerne bidrager væsentligt til energioptimering, så unødigt energiforbrug i boligerne undgås, og det har betydning for projektets klimaaftryk efter byggeprocessens afslutning, uddyber projekteringslederen. 

Træmodulerne bliver monteret på 'Nærheden' henover sommeren, mens det samlede byggeri forventes at stå klar næste forår. 

Se nøgletal for:
Læs mere om: Modulbyggeri vinduer
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.409