23948sdkhjf

Paustian får grønt lys til førstehjælpsplan

Kreditorerne har vendt tomlerne op til rekonstruktionsplanen i designvirksomheden Paustian

Rekonstruktionsplanerne for Paustian A/S har fået grønt lys.

Sådan lyder det fra indehaver og administrerende direktør Frantz Longhi over for Detailwatch umiddelbart efter, at der mandag blev holdt kreditormøde hos Skifteretten i Aarhus. Dermed kan man gå videre med det økonomiske førstehjælpsarbejde med henblik på at sikre en fremtid for det prominente designhus.

- Planen er stemt igennem, så vi fortsætter og er optimister omkring, at vi finder en god løsning i sidste ende. Der var ingen stemmer imod faktisk. Og det er selvfølgelig baseret på, at der er optimisme omkring, at vi kan finde en ny og stærkere kapitalstruktur, fortæller Longhi til fagmediet.

Som Paustian-ejeren tidigere har forklaret over for Wood Supply, indebærer planen at finde investorer til at køre virksomheden videre - enten med eller uden den aarhusianske erhvervsmand.

- Vi har indtil nu talt med syv til ti seriøse investorer, typisk industrielle investorer, og vi er meget optimistiske om den rekonstruktionsproces, der er sat i gang. Synergier med en industriel dygtig køber vil yderligere forøge profitabiliteten for Paustian, lød det i starten af februar fra Frantz Longhi.

Paustians rekonstruktion kommer ovenpå sidste års konkursbehandling af Paustian Aarhus, som indebærer designhusets aarhusianske butik. Derudover er en række virksomheder under Paustian-paraplyen taget under konkursbehandling i slutningen af januar

Mandagens møde var et såkaldt fordringshavermøde, hvor kreditorerne i Paustian A/S fik fremlagt planerne for den rekonstruktion, som virksomheden kom under i januar. I den forbindelse offentliggjorde rekonstruktøren, Gert Nissen fra DLA Piper i Aarhus, en kreditorliste udarbejdet internt hos Paustian. 

Wood Supply er i besiddelse af den fulde kreditorliste, hvor der fremgår 182 kreditorer og 72 debitorer. Kreditorerne er i dokumentet opgjort til at have mere end syv millioner kroner til gode. I mellemtiden har potentielle kreditorer dog haft mulighed for at melde krav i virksomheden under rekonstruktion.

PAUSTIAN A/S
Regnskabsår 2022-23 2021-22 2020-21
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 0,4 8,2 24,6
Resultat af primær drift -14,7 -5,3 0,4
Resultat før skat -30,6 -12,1 -0,7
Årets resultat -26,9 -13,5 3,4
Balancestatus 74,4 85,4 85,1
Egenkapital -14,2 12,7 26,2
Antal ansatte 34 48 47
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094