23948sdkhjf

Dansk Skovforening: Vindmøller i danske skove kan fremme træproduktion

Vindmøller er nu blevet så store, at de fint kan stå i danske skove, mener Dansk Skovforening

Anders Frandsen er direktør for Dansk Skovforening, og han argumenterer nu for, at vindmøller kan stå i danske skove.

”Tidligere var vindmøllerne ikke høje nok til at være tilstrækkelig fri af træernes kronedække, til at det kunne fungere optimalt. Men moderne møller er i dag så store, at træproduktion og vindenergi fint kan gå hånd i hånd,” skiver Anders Frandsen i en kommentar på Dansk Skovforenings hjemmeside.

Men der er et problem. Skovloven forbyder skovejere at opsætte anlæg, som ikke er nødvendige for driften af skoven. Derfor foreslår Dansk Skovforening, at skovloven justeres, så der bliver en undtagelse for vindmøller.

Anders Frandsen peger på, at man i Sverige har gode erfaringer med at opsætte vindmøller i skove. Og så mener Anders Frandsen endvidere, at tilladelse til vindmølledrift i skovområder vil give samfundet et vigtigt incitament.

Lovliggørelse af vindmøller i skovområder ”vil øge incitamentet til skovbrug og skovrejsning, hvilket vil være til gavn for CO2-optag, materialer til grøn omstilling, kvælstofreduktion, grundvandsbeskyttelse og natur- og biodiversitet,” skriver Anders Frandsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079