23948sdkhjf

Gamle persiske tæpper får vintage-look og en chance mere

Stenvask og soltørring er hemmeligheden bag ægte tæppers fornyede udtryk

Vævede tæpper fra Persien er kendt for deres håndværksmæssige kvalitet, men alt slides, og nu har en dansk virksomhed fundet en metode til at give tæpperne et ekstra liv.

Jesper Andersen er vicedirektør hos virksomheden Rezas, og den virksomhed opkøber, restaurerer og videresælger de gamle persiske tæpper. I Danmark forhandles tæpperne af Garant. 

– Tæpperne er blevet lavet i hånden i små landsbyer gennem generationer i Persien. Hvert tæppe er sit helt eget stykke kunsthåndværk, og det er noget, folk altid har sat pris på og elsket ægte persiske tæpper for. Men med gamle, naturlige teknikker kan vi give tæpperne et nyt liv og look, som er mere moderne og rustikt, forklarer Jesper Andersen i en pressemeddelelse.

Med en kemikaliefri upcyclingsteknik, der inkluderer stenvask og soltørring, bliver tæpperne restaureret til et vintage-look.

Ifølge virksomhederne Rezas og Garant skulle ’vintageficeringen’ af de persiske tæpper føre til, at tæpperne får forlænget deres levetid. Ved at ’barbere’ tæppet ned til væven skulle et mere holdbart tæppe opnås.

– Det at tage noget, der måske ville forgå eller miste sin værdi, og give det værdi gennem en naturlig proces, harmonerer med tidsånden, og i det her tilfælde handler det ikke kun om den rene miljøomtanke, men også om at bevare kunst, håndværk, kultur og unika. Man får ikke bare et tæppe, men et kunstværk, som et rigtigt menneske har brugt timevis på at knytte, fortæller Kate Hovgaard Mikkelsen, der er kategorichef for tæpper hos Garant.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078