23948sdkhjf

Skolebænke er erstattet af seniorboliger, og nu er det landets bedste renovering

Renoverprisen blev uddelt for 11. gang torsdag aften

I Rudkøbing på Langeland er flere tidligere elever vendt retur til skolen. De er nemlig flyttet ind i Rudkøbing Gamle Skole fra 1921, der efter en renovering har fået nyt liv som 22 almene seniorboliger. En transformation, der torsdag aften blev hyldet med tildelingen af Renoverprisen 2023. Prisen gives til alle, der har været involveret i det vindende projekt – lige fra bygherre til rådgivere og håndværkere.

- Rudkøbing Gamle Skole er et flot eksempel på, hvordan man kan puste nyt liv i en bygning og et lokalområde ved at udnytte nogle af alle de gamle skoler rundt om i landet, som bliver nedlagt, fordi eleverne samles på større skoler. Det kan andre kommuner godt lade sig inspirere af, udtaler Karen Mosbech, formand for Renoverprisens Nomineringsudvalg, i en pressemeddelelse

Seniorboligerne i Rudkøbing Gamle Skole er blevet til på bygningens præmisser, og varierer derfor i størrelse og form.

Boligerne nyder godt af de tidligere klasseværelsers markante loftshøjde og høje vinduespartier, som man ikke ville have fået i et nybyggeri. Yderligere er fællesskabet tilgodeset med omdannelsen af den tidligere pedelbolig til fælleshus og gæsteværelser. Der er således tale om en gennemført transformation af en gammel bygning.

Der var da også stolthed i stemmen, da inspektør for Boligselskabet Langeland Ole Hansen tog imod prisstatuetten:

- Det unikke ved renoveringsprojektet er, at bygningen har beholdt sin signatur, og at der er anvendt de materialer, som var på bygningen i forvejen. I hver bolig er der f.eks. en dør, som har været døren ind til et klasseværelse. Det giver sjæl for de lejere, der bor i det nu.

Udover Renoverprisen blev også Specialprisen traditionen tro uddelt.

Den går til et særligt bemærkelsesværdigt projekt, der ikke lever op til alle Renoverprisens kriterier, men som alligevel fortjener opmærksomhed.

Specialprisen 2023 blev i år uddelt til ”det lille projekt med stor effekt” og gik til Ernas hus – et gammelt fiskerhus på Thyholm i Limfjorden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094