23948sdkhjf

Fredericia Furniture venter dyk efter dyk

Særligt de private kunder holdt igen med indkøbet af designmøbler i et 2022, der fortsat var præget af stigende priser på råvarer og fragt. Sådan lyder det i en dugfrisk årsrapport fra Fredericia Furniture, der som konsekvens må se samtlige hovedtal gå tilbage.

Før skat endte året med et overskud på 24,7 mio. kr. mod foregående års 38,4, mens bruttofortjenesten i samme ombæring er faldet fra 102,4 til 85 mio. kr.

I en pressemeddelelse oplyser den sydjyske møbelproducent, at inflation og stigende renteudgifter igennem året var med til at dæmpe efterspørgslen, og af årsrapporten kan man læse, at det først og fremmest var privatkunderne der svigtede.

”Året viste et fald i aktiviteten, hvor især salget til private er faldet mere end forventet,” lyder det i ledelsesberetningen.

Flyttedag og grønne tiltag

Ikke desto mindre er resultatet i tråd med, hvad møbelproducenten forventede sig af året, og kategoriseres således også som tilfredsstillende, og adm. direktør Kaja Møller understreger, at virksomheden trods markedets modvind har gjort sit for at fastholde aktiviteten.

– På trods af de vanskelige markedsforhold har vi fastholdt en række aktiviteter, der skal være med til at styrke vores position på både hjemmemarkedet og internationalt, udtaler hun i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Vi har som et led i vores digitale strategi lanceret en ny hjemmeside, der skal understøtte og udbygge relationerne til vores kunder og samarbejdspartnere, og vi har introduceret adskillige stærke designnyheder der, sammen med vores efterspurgte klassikere, bliver vores fokusområder fremadrettet.

FREDERICIA FURNITURE A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 84,97 102,28
Resultat af primær drift 23,02 38,27
Resultat før skat 24,74 38,40
Årets resultat 18,88 29,57
Balancestatus 140,32 146,77
Egenkapital 67,75 68,49
Gns. antal ansatte 109 110
Kilde: CVR

Året bød desuden på en flytning af polsterproduktionen, der er rykket fra hjembyen til Svendborg, hvor Fredericia Furniture i 2020 overtog Erik Jørgensen Møbelfabrik, ligesom møbelproducenten i årets løb har fortsat arbejdet med at øge bæredygtigheden. I 2022 har Kaja Møller og holdet således øget indsatsen for at sikre dokumenterbar sporbarhed i råmaterialer, øget mængden af genanvendte materialer samt investeret i grundige livscyklusanalyser på produkterne, og med indsendelsen af en såkaldt Impact Assessment til evaluering og validering har møbelproducenten taget første skridt mod en B-Corp certificering.

Et udfordrende år

Hvor Fredericia Furniture i både 2020 og 2021 kunne bryste sig af pæn fremgang, og sidstnævnte ligefrem bød på resultatfordobling, må man altså nu sande, at coronaluften er gået noget af markedsballonen, og forventningen er, at indeværende år byder på endnu et dyk.

”Vi forudser en reduceret markedsaktivitet på alle markeder, inklusive negativ indvirkning på forsyningskæden, hvorfor selskabet forventer, at overskuddet for 2023 vil være mindre end niveauet for 2022,” lyder det i årsrapporten, og også i pressemeddelelsen lægges der op til et ”udfordrende år, hvor aktiviteterne skal prioriteres i forhold til markedsforholdene”.

Ikke desto mindre er det planen, at der også i den kommende tid skal opretholdes et højt aktivitetsniveau på møbelproducentens største markeder i Skandinavien, Storbritannien og USA, hvilket blandt andet nye produkter samt nye farver på kendte klassikere skal være med til at sikre.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125