23948sdkhjf

Dørproducent får fuld kontrol med nyt lakeringsanlæg

Et nyt, fuldautomatisk lakeringsanlæg har lettet hverdagen og øget kapaciteten hos Vahle i Mørke på Djursland. Virksomheden har specialiseret sig i indvendige døre, og for at sikre et højt kvalitetsniveau har man hos dørproducenten et ønske om fuld kontrol over hele fremstillingsprocessen fra udvælgelse af træ til døren står klar til levering. Investeringen i det nye lakeringsanlæg er derfor en strategisk beslutning, som gør det muligt at male og lakere alle døre in-house, oplyser Vahle i en pressemeddelelse.

– Som en ordreproducerende virksomhed, der tilbyder kundetilpassede dørløsninger, har vi brug for et anlæg, der sikrer stor fleksibilitet og en høj finish, fortæller adm. direktør Ole Mølby og fortsætter:

– Det var derfor ret vanskeligt at finde den helt rigtige løsning for os. Vi har for eksempel altid malet vores døre, mens de ligger ned til forskel for mange andre dørproducenter, men vi synes, at det giver den flotteste overflade. Da Michael Hald, Key account manager fra Junget viste os Giardina-anlægget, var min første tanke ”yes, der er anlægget til os”.

Undgår manuelle løft

Ultimo april 2022 blev hele anlægget med den fuldautomatiske lakeringsrobot installeret hos Vahle og Produktionschef Ole Nebel bekræfter, at det nye anlæg har øget kapaciteten markant.

– Vi stiller høje krav til overfladefinishen og har opnået det resultat, vi gerne ville. At det derudover kun tager 2-3 minutter at male en dør på begge sider og alle kanter, er naturligvis også en fordel, siger produktionschefen.

– Vi behøver blot at stille en vogn med umalede døre ind i kabinen, indtaste program og dimensioner, og så kan processen starte. En robot løfter nemlig døren af vognen og sørger for at føde malerrobotten. Når én dør males, gøres den næste klar, så tiden udnyttes optimalt og flowet tilpasses til hver enkel maleropgave. Malerrobotten vender selv døren, når den ene side er malet, og alle manuelle løft undgås, forklarer Ole Nebel videre.

Vahle tilbyder snedkerdøre efter mål, så der skal ofte fremstilles døre i store dimensioner, og det vækker således begejstring, at lakeringsrobotten selv vender emnerne og kan male døre, der er op til 3 meter lange og 1,6 meter bredde. Ligeledes fremhæver virksomheden, at investeringen med elimineringen af flere tunge løft har været med til at forbedre arbejdsmiljøet, ligesom robottens præcision medfører, at der nu bruges mindre maling end tidligere. I virksomhedens CO2-regnskab tæller det desuden med, at man med det nye anlæg ikke skal transportere døre til og fra ekstern maler men i stedet kan løse opgaven in-house.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094