23948sdkhjf

Mindre mudret: Typehus-topchef forventer fremgang

Aktiviteten er dog fortsat under et historisk gennemsnit, lyder det fra direktøren, der forventer det fortsætter mindst året ud

Usikkerheden er mindre end tidligere, lyder det typehuskæmpen Huscompagniet, som derfor løfter forventningerne til hele året en smule. Opjusteringen og præciseringen kommer sammen med nyt om regnskabet for første kvartal 2023.

Med en omsætning på 656 mio. kr. leverer Huscompagniet tal i tråd med virksomhedens forventningerne til året. Det samme gør sig gældende for EBITDA før særlige poster på 42 mio. kr., lyder det i en pressemeddelelse fra den store husbygger.

– Vores resultat for første kvartal afspejler den markante nedgang i markedet, som vi oplevede i 2022 som en reaktion på en ekstraordinær og uforudsigelig tid med lav forbrugertillid, højere renter og høj inflation, lyder ordene fra Group CEO Martin Ravn-Nielsen i en kommentar til tallene.

Han erklærer sig derfor tilfreds med det finansielle resultat

Fortsætter under niveau

Huscompagniet har i årets første tre måneder solgt 226 huse over hele landet. For hele 2023 forventer firmaet, at tallet ender et sted mellem 950 og 1,100 huse.

– I årets første tre måneder er aktiviteten på boligmarked forbedret, hvilket har en positiv effekt på vores forretning. Derfor er jeg meget glad for, at vi i starten af 2023 igen oplever en stigning i efterspørgslen efter nybyggeri og salg efter nogle hårde kvartaler med hidtil uset lav markedsaktivitet, siger Martin Ravn-Nielsen.

– Aktiviteten ligger dog stadig under et historisk gennemsnit, og det forventer vi vil være tilfældet året ud som minimum, påpeger han samtidig.

Opjustering og præcisering

Udviklingen får husbyggeren til at give forventningerne til hele 2023 et nøk op.

Omsætningen ventes nu at lande i spændet 2,25 – 2,5 mia. kr. mod tidligere 2,2 – 2,5 mia. kr. Isoleret for rækkehus-segmentet ventes omsætningen ligesom ved seneste udmelding at udgøre 350-400 mio. kr. 

For EBITDA før særlige poster gælder løfter man også overliggeren, så det nu ventes i niveau 100-130 mio. kr. mod tidligere 75-125 mio. kr. Forklaringen lyder, at det hænger sammen med reduceret markedsusikkerhed.

EBIT er nu sat til forventet 50-75 mio. kr., hvor det tidligere spænd var 25-75 mio. kr. Justeringen i EBIT guidance omfatter en effekt i særlige poster på 5-10 mio. kr. fra reorganisering i firmaet.

Opjusteringerne er, understreges det også, afhængige af, at der ikke opstår alvorlige forstyrrelser i forsyningskæderne, markante stigninger i råvarepriser samt, at markedet langsomt går frem i løbet af 2023.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094