23948sdkhjf

87 typer af spær: - Det er lidt af et puslespil

Arbejdet skrider fremad for NCC på Vendelbo Plejecenter i Sindal, hvor især én opgave tærer lidt ekstra på kræfterne

En udfordrende spærkonstruktion af saksespær. Det er den opgave, som entreprenøren NCC har været i gang med i Nordjylland. Her bygger de nemlig et helt nyt ældrecenter på 10.000 kvm.

Selvom opgaven er kompliceret, er alle spær nu rejst på den første af seks boenheder, og de næste fem er på i forskellige stadier i byggeriet.

- Det er jo bare spær, kan man sige, men på én enkelt boenhed har vi hele 87 typer af spær, og det er lidt af et puslespil, vi monterer, siger projektchef i NCC, Nick Hjorth Hellner Nielsen, i en pressemeddelelse.

På projektet skal der i alt monteres omkring 4.000 m2 trækassetter, elementer og facadebeklædning, 850 meter limtræ af varierende dimensioner og hele 1.222 stk. saksespær.

Kommunens største ældrecenter

Det nye center, som er placeret i Sindal, bliver da også det største i Hjørring Kommune.

Vendelbocenteret skal bestå af en centerdel med træningsfaciliteter, aktivitetscenter, sygeplejeklinik, café/dagtilbud og administration samt seks boenheder med 16 plejeboliger i hver.

Det bliver tre forbindelsesgange, som skal binde det 10.000 kvm store ældrecenter sammen. 

Bygningerne, som består af ydervægge i trækassetter, skal beklædes med træ i termowood, enkelte ydervægge og indervægge udføres i genbrugstegl, og øvrige indervægge udføres i betonelementer, gips og porebeton.

Der er også tænkt bæredygtigt. 

Hjørring Kommune har i forbindelse med et lokalt renoverings- og nedbrydningsprojekt på Hjørring Sygehus nedtaget teglsten og teglstensskaller, hvoraf 32.560 stk. genbrugsteglsten og 23.000 stk. teglstensskaller skal genbruges i byggeriet af plejecenteret.

Det nye center er tegnet af Cubo Arkitekter, der også er totalrådgiver på projektet. Øvrige samarbejdspartnere på projektet er Skaarup Landskab og NIRAS Aalborg. 

Går alt efter planen, skal det nye Vendelbocenter stå klar i sommeren 2024.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078