23948sdkhjf

Dansk møbelvirksomhed sætter amerikaner for bordenden

En tung amerikansk profil har taget plads for bordenden hos danske Mater. Pr. 1. maj har møbelvirksomheden, der er kendt for sit arbejde med cirkularitet og materialeudvikling, udnævnt Brian Walker til formand for bestyrelsen – en post, han overtager efter Sofie Lindahl-Jessen, der nåede at tilbringe tre år i stolen.

Med Brian Walker har Mater sikret sig en formand med mangeårig brancheerfaring. Særligt fremhæves hans 14 år som adm. direktør for amerikanske Herman Miller, der anses som global leder på kontormøbelfronten, og som siden 2019 har været majoritetsindehaver af Hay.

– Brians omfattende erfaring og dokumenterede track record i møbelindustrien gør ham til det perfekte match for Maters bestyrelse. Hans passion for bæredygtighed, design og virksomheders sociale ansvar stemmer fuldkommen overens med Maters værdier og vision for fremtiden, udtaler Mater-direktør Ketil Årdal i en pressemeddelelse.

– Har etableret sig som førende

Mater, der blev stiftet i 2006, har den seneste håndfuld år dedikeret sig til upcycling af affaldsmaterialer, og med en patenteret teknologi er virksomheden lykkedes med at genanvende blandt andet kaffebønneskaller, gamle fustager og savsmuld i fremstillingen af et nyt materiale, der har fået navnet Matek.

I fjor fik virksomheden en fjer i hatten, da den i samarbejde med Børge Mogensens børnebørn kunne relancere en af arkitektens møbelserier i det nye materiale, og i februar oppedes de cirkulære ambitioner, da stifter Henrik Marstrand løftede sløret for planerne om et takeback-system. Den skarpe profil og innovative tilgang er noget af det, der har vakt genklang hos Brian Walker.

– Mater har etableret sig som førende inden for bæredygtigt møbeldesign, og jeg er glad for at arbejde sammen med teamet for yderligere at fremme deres mission om at skabe innovative og miljøvenlige møbelløsninger. Jeg ser frem til at bidrage med min ekspertise og arbejde tæt sammen med bestyrelsen og ledelsesteamet for at drive Maters fortsatte succes, udtaler den nytiltrådte formand.

Globale ambitioner

At Mater har valgt en amerikansk profil til posten, understreger de globale ambitioner, virksomheden aldrig har lagt skjul på. Da holdet for to år siden landede en “stor tocifret millioninvestering” fra growth-fonden Nordic Alpha Partners, fortalte stifter Henrik Marstrand om en drejebog, der bød på international ekspansion og en tidoblet omsætning inden for syv til ti år. Særligt fremhævede han skalerbarheden i forretningen, hvor Mater ikke selv har produktion og heller ikke er interesseret i at få det.

– Derimod er vi teknologipartnere, mens produktionen ligger hos produktionspartneren, og den partnerskabsmodel kan sådan set udbredes til hele verden, hvis det skulle være, lød det i 2021.

Med Brian Walker har møbelvirksomheden nu sikret sig en formand, der ifølge Mater lykkedes med at føre Herman Miller gennem en periode med bemærkelsesværdig vækst og ekspansion, og forventningen er, at Walker med sin indsigt og erfaring vil styrke brandets position som førende inden for udvikling af bæredygtige materialer til brug i møbeldesign.

– Brian vil tage sin internationale erfaring med sig ind i bestyrelsen, og hans udnævnelse understreger Maters ambitioner om at blive en global greentech-virksomhed, siger Ketil Årdal.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.935