23948sdkhjf

0605 TEMA: Nye designmuligheder med naturvenligt Forbo Furniture Linoleum og Bulletin Board

Artikel i Træ og Industri Juni 2005
Tekst Kaj Hansen Træ og Industri

Riisfort kan nu præsentere Forbo Furniture Linoleum og Bulletin Board som et nyt og spændende supplement til virksomhedens nuværende produktkatalog. Linoleum er et naturvenligt produkt, som er slidstærkt og meget resistent over for bl.a. tung belastning, pletter og brændemærker.

Furniture Linoleum
Produktet fremstilles af råmaterialer fra træer og planter. Linolie, harpiks, træmel og farve-pigmenter er hovedbestanddelene i linoleum. Det er biologisk nedbrydeligt og skader ikke miljøet, hvis det senere bortskaffes.

Furniture Linoleum er opbygget af 3 lag: imprægneret filtpap eller jute, linoleumsgranulat og et lag lak. Linoleumsgranulatet består af oxideret linolie og harpiks tilsat træmel og farvepigmenter, der rulles ud på det imprægnerede filtpap eller jute ved hjælp af et kalandervalseværk. Efter tørring overfladebehandles materialet med en tværbunden, mat PU acryllak, der bevarer linoliens særlige udstråling og hindrer lysreflekser.

Furniture Linoleum kan ud over vandrette og lodrette flader også anvendes på buede flader og monteres let på de mest almindelige materialer som MDF, spånplader og krydsfiner.

Kollektionen Furniture Linoleum fra Forbo omfatter varemærkerne:

DESK TOP eleganza: elegante ensfarvede produkter. Fås i 16 flotte farver, der er i overensstemmelse med tidens trends indenfor indretning.

DESK TOP metallica: varme farver som giver et fint lysspil. Passer godt til den stigende brug af metalstrukturer i møbeldesign.

DESK TOP sabbiato: Den struktur, der opstår i overfladen på DESK TOP sabbiato på grund af spillet mellem lys og skygge giver produktet et naturligt præg.

MARMOLEUM og ARTOLEUM: Overflader med struktur, der skjuler snavs og ridser og kan derfor med fordel kan anvendes hvor der er stor trafik af f.eks. varer eller penge. De neutrale designs passer glimrende sammen med DESK TOP kollektionen.

Bulletin Board
Bulletin Board er et overflademateriale i linoleum med en lang række anvendelses-muligheder. Dets egenskaber gør det ideelt til opslagstavler og det giver en funktionel finish på egnet inventar.

Kollektionens farver passer fint sammen med andre materialer, såsom træ, sten eller aluminium, og produktet er et dekorativt og samtidig funktionelt materiale. Bulletin Board er fremstillet af fornybare råmaterialer. Kombinationen af oxideret linolie, harpiks, kork og pigmenter gør produktet fleksibelt og elastisk. Disse egenskaber skaber et produkt med enestående holdbarhed. Bulletin Boards stærke, holdbare og elastiske egenskaber forebygger, at materialet smuldrer eller bliver glat og det er hygiejnisk, fordi det ikke tiltrækker støv.

Designere udstyrer ofte afskærmninger og skillevægge med Bulletin Board. Disse overflader kan derefter bruges til opslag og meddelelser, samtidig med at de stadig ser 'nye' ud i kraft af overflade-materialets naturlige holdbarhed.

Kollektionens alsidighed og farver giver masser af muligheder for at skabe et iøjefaldende udseende til ethvert interiør. Takket være kombinationen af lang levetid og praktisk funktionalitet er Bulletin Board også et ideelt materiale til opslagstavler.

Yderligere oplysninger:
www.riisfort.dk telefon 87 47 70 20 eller riisfort@riisfort.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093