23948sdkhjf

XL-Byg bliver Skandinaviens største byggevarekæde

Et skandinavisk indkøbssamarbejde har udviklet sig til en fælles kæde med i alt 271 butikker.
Danmarks største byggevarekæde - XL-Byg - etablerer kædesamarbejde med samarbejdspartnere i Norge og Sverige. I alt bliver der fremover 271 XL-Byg-forretninger i de tre lande.

I Norge lancerer landets største medlemsejede kæde for tømmerhandlere og byggemarkeder - Nordek AS - i starten af 2009 sin nye XL-Bygg kæde, der får 55 forretninger. Hidtil har forretningerne været markedsført under navnet Byggkjøp.

I Sverige følger det ligeledes medlemsejede selskab - Byggtrygg AB - trop i løbet af foråret og etablerer en byggevarekæde under navnet XL-Bygg. I Sverige får kæden 91 forretninger og bliver dermed landets største medlemsejede kæde i branchen.

Vil gå forrest i udviklingen
XL-Byg har via moderselskabet Ditas a.m.b.a. gennem flere år samarbejdet med Nordek og Byggtrygg på indkøbssiden. Nu er tiden altså kommet til at udviklet samarbejdet yderligere.

- Konkurrencen på byggevaremarkedet i Danmark er skærpet betydeligt gennem de senere år, udtaler administrerende direktør Jens Sørensen og fortsætter:

- De store kapitalkæder købes op af internationale mastodonter. Hvis vi som frivillig markedsføringskæde med succes skal tage kampen op, må vi gå forrest i udviklingen i branchen samt se ud over Danmarks grænser for at finde stærke samarbejdspartnere.

Jens Sørensen ser markedsføringssamarbejdet med partnerne i Norge og Sverige som en nødvendig og naturlig udvikling for at cementere og udbygge XL-Bygs førerposition på markedet.

Med lanceringen af kæderne i Norge og Sverige bliver XL-Byg(g) Skandinaviens største byggevarekæde med en samlet omsætning på 16,3 mia. kroner.

XL-Byg navnet tilføjes et ekstra ”g” i Norge og Sverige, men ellers bliver der tale om identiske koncepter med fælles logo, farvevalg, facadeskilte og andre markedsførings-elementer.

Kilde: Ditas a.m.b.a. / XL-Byg A/S

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.422