23948sdkhjf

Danske møbler stormer frem i USA

Eksporten af møbler og design til USA voksede med omkring 30 procent i 2012. Kvalitetsbevidste amerikanere og mere konkurrencedygtige danske varer fremhæves som årsagerne.
Under overskriften ”Mulighedernes land for danske virksomheder” vurderede en rapport fra Udenrigsministeriet sidste sommer, at udviklingen på det amerikanske marked skaber gode muligheder for dansk møbel- og interiørdesign.

Læs også: Eksportrådet: USA er et af de mest interessante markeder

Indtil videre tyder meget på, at rapporten havde ret. I hvert fald skriver Jyllands-Posten fredag, at eksporten af møbler og design til USA steg med 27 procent i de første tre kvartaler af 2012, og samlet forventer man en vækst på lige under 30 procent for hele året. Til sammenligning steg den samlede danske vareeksport til USA med 25 procent.

Thomas Rizk, der er handelsattaché på det danske generalkonsulat i New York, vurderer over for Jyllands-Posten, at der er flere årsager til fremgangen. Han peger blandt andet på, at amerikanerne er blevet mere kvalitetsbevidste, og at danske virksomheder samtidig er blevet mere konkurrencedygtige.

Vil du vide mere?

Wood Supply har det seneste år skrevet flere artikler om danske møbelvirksomheder med aktiviteter i USA. Læs nogle af dem her:

Rumas åbner døren til USA
Danske børnemøbler klar til vækst i udlandet
Trip Trap: USA er næste udfordring
Carl Hansen vil hente millioner i USA
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125