23948sdkhjf

Carl Hansen vil hente millioner i USA

Møbelfabrikken fra Aarup på Fyn har de sidste tre år øget eksporten til USA fra 10 til 20 mio. kr. Nu sættes der for alvor damp under kedlerne.
Da Knud Erik Hansen, der er tredje generation i Carl Hansen & Søn, overtog familievirksomheden tilbage i 2002, udgjorde eksporten blot få millioner kroner.

I dag, godt ti år senere, står eksportsalget for omkring 70 procent af den samlede omsætning, særligt på grund af et succesfuldt indtog på markederne i Skandinavien, Tyskland og England.

Passer perfekt ind
De senere år er også det amerikanske marked begyndt at røre på sig, og ifølge Berlingske har Carl Hansen & Søn øget sit salg i USA fra 10 til 20 mio. kr. Det har givet blod på tanden, og for Knud Erik Hansen er målet at runde 80 mio. kr. allerede i 2013.

- I New York ser du moderne loftslejligheder lavet i beton. Det er meget fint, men det er dæleme også koldt. Den eneste måde du kan varme det op og bløde det op på, det er med træ, og vores enkle møbler passer perfekt ind i de omgivelser, siger han til avisen.

Som omdrejningspunkt for satsningen i USA indviede Carl Hansen & Søn i oktober måned et nyt showroom i New York-bydelen Soho.

Dette tiltag skal også ses i lyset af en generelt offensiv strategi, der i december måned førte til opkøb af det traditionsrige snedkeri Rud. Rasmussen på Nørrebro i København, der blandt andet er kendt for sine Kaare Klint-møbler.

Knud Erik Hansen oplyser til Berlingske, at han forventer at lave opkøb af lignende snedkerier de kommende år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081