23948sdkhjf

Eksportrådet: USA er et af de mest interessante markeder

Dansk vareeksport til USA har udsigt til at vokse med næsten 12 procent i 2012. En ny analyse ser blandt andet nærmere på møbelbranchens muligheder.
En ny markedsanalyse fra Eksportrådet konkluderer, at der er rigtigt gode muligheder for salg af danske varer til USA i disse tider.

Tallene viser således, at dansk vareeksport til USA har udsigt til at vokse hele 11,8 procent i 2012, og derved trække den samlede eksport med tjenesteydelser til USA op over 90 mia. kr.

- De 90 milliarder er kun muligt, fordi en række af Danmarks store virksomheder har fået etableret sig stærkt på det amerikanske marked og fortsætter med at øge omsætningen kraftigt, forklarer Jarl Frijs-Madsen, generalkonsul i New York og daglig leder af Eksportrådet, USA.

Han fremhæver dog samtidig, at et stigende antal små og mellemstore virksomheder har succes i USA. Eksportrådet i USA hjalp i alt 587 danske virksomheder på det amerikanske marked sidste år, og langt størstedelen af disse var små og mellemstore virksomheder.

Dansk møbeleksport til USA steg over 25 procent i 2011
Blandt fokusområderne i rapporten er markedet møbler og kontorindretning, hvor det fremhæves, at den positive udvikling er tilbage efter flere års økonomisk afmatning.

- De positive forventninger til USA’s økonomiske udvikling for de næste år har skabt fremgang på det amerikanske møbelmarked. Forbrugertilliden er langt om længe inde i en vigtig og positiv udvikling, der har accelereret siden udgangen af 2011 og skaber gode muligheder særligt på detailmarkedet for møbler og interiør, lyder det blandt andet i rapporten.

Ifølge US Department of Commerce havde den samlede amerikanske import af møbler en beskeden fremgang på knapt USD 250 mio. (1,22 %) i 2011 i forhold til året før, målt på de første tre kvartaler. Importen forventes derfor at nå USD 26 mia. for året 2011.

Den danske eksport af møbler til USA steg i 2011 ganske betydeligt med mere end USD 26 mio. (målt på første tre kvartaler). Til sammenligning blev der eksporteret mere i de første tre kvartaler af 2011 end i hele 2010, og der kan derfor forventes en stigning i størrelsesordenen 25 %.

Potentiale på kontraktmarkedet
Kontraktmarkedet (kontor- og institutionelle møbler) er ligeledes inde i en positiv udvikling. Størrelsen på dette marked er på vej tilbage til 2008-højder og blev i 2011 estimeret til USD 11,3 mia. Forventningerne til 2012 er en beskeden vækst i forhold til 2011 på 1,3 %.

USA producerede selv kontraktmøbler i 2011 for USD 9,5 mia., hvoraf eksporten var 550 mio. USD. Dette betyder, at USA i 2011 havde behov for at importere kontraktmøbler for USD 2,3 mia., hvilket åbner muligheder for danske design- og møbel producenter.

- Adgangen til kontraktmarkedet kompliceres af de relativt få spillere, men der ligger et stort potentiale, hvis man er villig til at indgå en aftale med en af de store leverandører om supplement til deres sortiment med produkter, de ikke selv har i forvejen. New York er blandt de største kontraktmarkeder i verden, og mange danske virksomheder i branchen har placeret sig netop her for at udnytte disse muligheder og have det som base for det øvrige amerikanske marked, skriver Eksportrådet.

Endelig fremhæves det, at et stigende fokus på bæredygtighed blandt arkitekter åbner muligheder for danske producenter med kompetencer inden for bæredygtigt design. Eksportrådet fremhæver i den forbindelse, at certificerede byggerier kan optjene point ved indkøb af bæredygtigt inventar, og at det derfor er afgørende for danske producenter at kunne dokumentere danske møblers oprindelse.

Om analysen
Eksportrådets markedsanalyse præsenterer de seneste tal for amerikansk økonomi, eksportudsigterne for USA og sektorspecifikke markedsanalyser med særlig vægt på undersøgelse af det fremtidige potentiale for danske virksomheder

Potentialet for danske virksomheder er særligt stort inden for vand, vind og sundheds-it. De kommende år skal amerikanerne investere 300 milliarder dollar i vandsektoren, hvor Danmark står stærkt inden for knowhow og teknologi. Også på sundhedsområdet er der efterspørgsel på danske løsninger. Danske innovative løsninger kan i fremtiden være med til at reducere udgifterne til verdens dyreste sundhedssystem.

Find hele analysen på usa.um.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111