23948sdkhjf

Træbyggerierne trækker: Nordisk trægigant afslører stærkt kvartal

Der er tilfredshed hos den norskbaserede trækoncern Moelven, som netop har præsenteret sit 3. kvartalsregnskab for 2017 i en selskabsmeddelelse.

Med en underliggende driftsforbedring på godt 56 mio. danske kroner i forhold til samme periode sidste år, er der sket en mærkbar forbedring.

Det samlede resultat er dog påvirket af, at Moelven afvikler virksomheden Moelven Norsälven AB og sætter et tocifret millionbeløb af til det. Også en afsluttet tvist om et større projekt i byggesystem-division påvirker resultatet.

Alligevel er driftsresultatet for kvartalet steget fra 66 til 84 norske millioner.

- Efterspørgslen efter koncernens produkter og tjenester udviklede sig som forventet og var samlet set tilfredsstillende, siger koncernchef Morten Kristiansen i Moelven Industrier ASA, i en selskabsmeddelelse.

- Der har været god efterspørgsel efter industritræ på internationalt plan, tilfredsstillende aktivitet i byggevarehandlen i Skandinavien og et godt aktivitetsniveau samt en god ordrereserve i projektdivisionen Byggesystemer.

En stigende interesse for at bygge miljøvenligt og med træ som byggemateriale kan mærkes i alle koncernens 3 divisioner.

- Effekten er dog mest tydelig i divisionen Byggesystemer, der leverer små og store projekter i hele Skandinavien. Dette gælder både broer og andre projekter, hvor bærende konstruktioner i limtræ dominerer, samt modulbaseret lejlighedsbyggeri, siger Kristiansen.

Moelven forventer et samlet resultat for 2017, som er "noget bedre end i 2016".

2016 gav et driftsresultat på 335 mio. norske kr.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078